17 / 05 / 2024

Enerji talebi artacak mı

Enerji talebi artacak mı

OPEC tarafından yayımlanan "2014 Dünya Petrol Görünümü" raporuna göre, 2040'a kadar küresel enerji talebi, yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eşdeğeri seviyelerine ulaşacak.

CW Enerji'nin halka arzı rekorla tamamlandı!

CW Enerji’ye, halka arz büyüklüğünün 4,97 katını geçen 13,5 milyar liralık talep gelirken, 2,24 milyon bireysel yatırımcının da talebi karşılandı.

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Çiğ süt 8 TL olsun talebi! Süt fiyatları artacak mı? İşte 15 Nisan 2022 güncel süt fiyat listesi...

1 Nisan itibariyle çiğ süt fiyatları yüzde 21,2 oranında zamlanmıştı. Üreticiden yeni zam talebi geldi. Peki süt fiyatları artacak mı? Süt fiyatları kaç TL? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 15 Nisan 2022 fiyat listesi...

Süte ikinci zam talebi! Süt fiyatları artacak mı? İşte 29 Mart 2022 süt fiyatları listesi!

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatını yüzde 21,2 oranında artırarak 5 lira 70 kuruşa çıkardı. Bu oranı az bulan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği süte ikinci bir zam talebinde bulundu. Peki süt fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ve konut kredisi peşinat oranının yüzde 10'a indirilmesi konuta olan talebi artırdı. Peki bundan sonraki süreçte konut fiyatları ne olacak? Konut fiyatları artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs sonrası Alanya'da emlak talebi artacak! 

Maremot Gayrimenkul sahibi Murat Kayacan, "Yabancılar Alanya’dan vazgeçmiş değil. Tam tersine yurt dışından Alanya’ya talebin arttığını gördük" dedi. Alanya'da sektör temsilcileri, koronavirüs ile oluşan durumu değerlendirdiler...

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Enerji talebi 2040'ta günlük 357,5 milyon varil olacak!

Dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebi yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine çıkacak.

Ofis pazarında kiralama talebi artacak!

Ofis pazarında pazarlık usulüyle satış dönemi başladı. Buna göre, avantajlı kiralama paketleri sunabilen mal sahiplerinin ofis alanları daha hızlı kiralanıyor.

İstanbul’daki enerji talebi mega projelerle artıyor!

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, İstanbul’da müthiş bir enerji talebi bulunduğunu bildirdi. İslamoğlu Mega projelerle İstanbul’daki enerji talebinin sürekli büyüdüğüne işaret etti...

Ucuz faiz konut talebini artıracak!

Türkiye, bir süre ucuz faiz dönemi yaşayacak. Kim istemez faizin ucuz olmasını? Ne var ki ekonominin şartları bugüne kadar faizin aşağıya çekilmesine imkan vermedi. Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık devam edecek.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

Süleyman Çetinsaya: 2016'da konut talebi artacak!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2015 yılında seçimler dolayısıyla ertelenen konut talebinin 2016'da gündeme geleceğini söyledi. Çetinsaya, Avrupa Konutları markalı 2 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı.

Enerji talebi artacak mı Haberi

Enerji talebi artacak mı


Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2040 yılına kadar küresel enerji talebinde yüzde 60 artış bekliyor.  OPEC tarafından yayımlanan "2014 Dünya Petrol Görünümü" raporuna göre, 2040'a kadar küresel enerji talebi, yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eşdeğeri seviyelerine ulaşacak. 


Petrol piyasasını etkileyebilecek unsurların ve küresel enerji geleceğinin değerlendirildiği rapora göre, küresel petrol talebi 2040'a kadar günlük 21 milyon varil artarak 111 milyon varile ulaşacak. Gelişmekte olan ülkelerin petrol talebi günlük 67 milyon, OECD ülkeleri kaynaklı talep ise günlük 38,2 milyon varil olacak. 


Maliyet artışları, işgücü kapasitesi ve sondaj teknolojilerinde meydana gelebilecek yenilikler, petrol piyasasındaki arz ve talebi etkileyebilecek. Petrol, 2020'de enerji çeşitliliği içerisindeki yerini koruyacak ancak 2040'ta kömür ve doğalgaz öne geçecek. 


Petrol fiyatları  


OPEC petrol sepeti fiyatı, 2013 gerçek...