21 / 05 / 2024

enerji tasarrufunda dikkat edilmesi gerekenler

enerji tasarrufunda dikkat edilmesi gerekenler

Enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmayı amaçlayan ve kamu yararına etkinlik gösteren ETADER, pahalı ve az olan enerji kaynaklarımızdan ihtiyacımız kadarını tüketmenin milli ekonomiye ve çevre korunmasına da katkı sağlayacağının altını çiziyor.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

Enerji Bakanlığı'ndan dikkat çeken açıklama

Gaza zam gelecek mi? Doğal gaz yardımı yapılacak mı? Kimler yararlanacak? soruları kafaları meşgul ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Multi konfor binalar yüzde 90 enerji tasarrufu sağlıyor!

3. Ulusal Yapı Fiziği ve Çevre Kontrolü Kongresi sponsoru İzocam, doğru yalıtımın enerji verimliliği, ısı, ses yalıtımı ve yangın önlemedeki rolü ile binalarda yaşayan insanların sağlığı ve yaşanan ortamın kalitesi üzerindeki etkilerine dikkat çekti. 

İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen 10 yanlış!

ETADER, 10 milyon hanenin yüzde 72’sinin kombisini yanlış kullanması nedeniyle fazla doğalgaz tükettiğini belirtti. Dernek, enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışları 10 maddede sıraladı.

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

Çatılar yüzde 26 enerji tasarrufu sağlıyor!

Enerji tasarrufunda yüzde 26 oranında avantaj sağlayan çatı tasarımları, romatizmadan solunum yolu ve deri hastalıklarına, pek çok sağlık sorununun aşılmasını sağlıyor.

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

ENER-G Sistemleri ile enerji tasarrufunda yeni devir!

ENER-G, yatırım ve işletmelerin hem elektrik hem de iklimlendirme sistemlerindeki enerji tasarrufunda yepyeni bir devir başlatıyor. ENER-G’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilciliği ve çözüm ortaklığını PNQ Teknoloji Sistemleri yapıyor. 

İzocam, 'Multi Konfor Binalar'a dikkat çekiyor!

İzocam, Pasif Ev prensiplerini temel alarak geliştirilen “Multi Konfor Binalar”a dikkat çekmeye devam ediyor. Multi Konfor’a nasıl ulaşılacağı konusunu sık sık gündeme getiren İzocam, Enerji Verimliliği’ne Multi Konforun olumlu katkılarını vurguluyor.

Osman Kipoğlu'ndan enerji tasarrufu için kolay uygulanabilir ipuçları!

EWE Turkey Holding’e bağlı enerji verimliliği danışmanlığı şirketi Enervis, Enerji Verimliliği Haftası’nda Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için verimlilik çözümlerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

enerji tasarrufunda dikkat edilmesi gerekenler Haberi

enerji tasarrufunda dikkat edilmesi gerekenler

Enerji tasarrufu konusunda bilinçlenmek ve faturalar elimize ulaştığında şikâyet etmeye başlamadan önce harekete geçmek, sandığımızdan çok daha kolay. Evimizde ve alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişikler imdadımıza yetişebilir.



İşte enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışlardan birkaçı:

YANLIŞ 1: Sıcak bölgelerde ısı yalıtımı yapılmasına gerek yoktur.



DOĞRU: Isı yalıtımı kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcanan enerji ve yakıttan tasarruf sağlamaktadır. Bir binanın soğutulması için harcanan enerji, ısıtılması için harcanan enerjiden daha fazladır. Bu yüzden sıcak iklim bölgelerinde, soğuk iklim bölgelerine kıyasla ısı yalıtım ihtiyacı daha fazladır.



YANLIŞ 2: Mantolama ile ısı yalıtımı, enerji tasarrufu yapmak için yeterlidir.



DOĞRU: Binalarda insanların yaşam kalitesinden ve konforundan ödün vermeden, enerji tasarrufu sağlamak için alınabilecek üç önlem vardır. Bunlar, ısı yalıtımı yapmak, otomasyon sistemleri kullanmak ve yüksek verimli cihazların kullanılmasıdır. Merkezi olarak...