29 / 04 / 2024

Enerji Ticareti Derneği

Enerji Ticareti Derneği

Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Cem Aşık, Enerji Borsası’nın faaliyete geçmesiyle, elektrik fiyatlarının konut, büyük sanayi ve ticarethaneler için ucuzlayacağını, KOBİ’ler için ise çapraz sübvansiyonlar kalkacağı için pahalanacağını söyledi.

Enerji Borsası’nın yeri için son söz Erdoğan’da!

Mart ayında yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na göre 6 ay içinde kurulması gereken Enerji Borsası’ nda sona gelindi ancak şimdi de yer tartışması yaşanıyor...

Elektrik Enerjisi Toptan ve Perakende Satış oturumu düzenlendi!

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında Enerji Ticareti Derneği (ETD) tarafından “Elektrik Enerjisi Toptan ve Perakende Satış” başlıklı bir oturum düzenlendi....

Enerji Verimliliği Derneği 15. şubesini Van'da açtı!

Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği, geçtiğimiz şubat ayında açılan Adana Şubesi’nin ardından, Van’da on beşinci şubesini açtı.

Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi 5 Mayıs'ta açılıyor!

Güçlü yönetimi ve nitelikli teknik altyapısı ile başarılı kampanyalar ve etkinlikler düzenleyerek toplum üzerinde enerji verimliliği konusunda kısa zamanda farkındalık oluşturmayı başaran Enerji Verimliği Derneği’nin yeni şubesi Van’da açılıyor.

EPİAŞ elektriği ucuzlatacak!

Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Cem Aşık, Enerji Borsası’nın faaliyete geçmesiyle, elektrik fiyatlarının konut, büyük sanayi ve ticarethaneler için ucuzlayacağını, KOBİ’ler için ise çapraz sübvansiyonlar kalkacağı için pahalanacağını söyledi.

Enerji Verimliliği Derneği Adana’da şube açtı!

Enerji Verimliliği Derneği’nin Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için14.Şubesi Adana’da a

Enerji Verimliliği Derneği'nin 14'üncü şubesi Adana'da açılıyor!

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları, vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin 14. Şubesi Adana’da açıl

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği'nde yalıtım kampanyası!

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, enerji verimliliği için bilinç yaratmak ve enerjideki kayba dikkat çekmek üzere ‘Yalıtım Tasarruftur’ kampanyası başlattı..

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği kuruldu!

Türkiye ve dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji ve ısı tasarrufu alanında önemli bir adım daha atıldı. Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) faaliyete geçti.

Enerji Tasarrufu Derneği kuruldu!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) tarafından yapılan açıklamaya göre, Derneğin hizmet kapsamı Türkiye'de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek olacak...

Mimarlar Derneği 1927 Eylül 2014 Etkinlikleri!

Mimarlar Derneği 1927, yaz dönemini geride bırakarak yeni bir etkinlik dönemine başlıyor. Mimarlar Derneği 12 Eylül Cuma 19:30 Dönem Açılışı, Kokteyl ile başlıyor.

İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği faaliyete geçti!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında başta İzmirliler olmak üzere tüm Egelilere hizmet verme amacıyla yola çıkan İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti...

Konya, Mersin ve Karaman'da enerji iletim hattı için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Konya, Mersin ve Karaman'da enerji iletim hattı için 9, 10 ve 11 Eylül 2014 tarihlerinde halk toplantısı düzenlenecek..

Küçük Oteller Derneği’nin kurumsal pazarlama çalışmaları yoğun ilgi görüyor!

Türkiye’nin Alaçatı, Kapadokya, Bodrum, Marmaris, Sultanahmet gibi 34 farklı destinasyonunda 300’e üyesi yakın üyesi bulunan Küçük Oteller Derneği’nin, üyelerini kapsayan kurumsal pazarlama çalışmaları hız kazandı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği spor turizmini destekliyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği spor turizmini destekliyor.12 Yaş Erkekler Tenis Final Grup Müsabakaları dün Alanya Park ve Turgay Soysal Tenis Kulübü Tesisleri'nde başladı. Başkan Burhan Sili başlangıç törenine katıldı.

Enerji Ticareti Derneği Haberi

Enerji Ticareti Derneği

Enerji Borsası’nı işletecek EPİAŞ, temmuz ayından itibaren elektrik piyasasında ipleri eline alacak. Peki yeni yapı ne getirecek? Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Cem Aşık’a, Enerji Borsası ekseninde elektrik piyasasının geleceğini bugünkü durumu ve geleceğini sorduk. 


Nasıl bir elektrik piyasası var? 


2009 yılından itibaren saatlik fiyatların oluştuğu bir gün öncesi planlama sistemi, ardından da gün öncesi pazarı kuruldu. Bunun için de ciddi bir altyapı geliştirildi. Şu anda Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (Piyasa Mali Uzaştırma Merkezi - PMUM) kontrolünde en kısa zaman diliminden daha uzun dilimlere doğru gerçek zamanlı müdahale edilebilen bir piyasa var. Ayrıca iki saat sonrasından başlayarak işlem yapılabilen bir gün içi piyasası söz konusu. 


Nasıl işliyor bu sistem? 


Gün öncesi pazarı, arz ve talebin gelişimine göre fiyatların oluştuğu en temel piyasa. Herkes...