09 / 05 / 2024

enerji uzmanları seçim

enerji uzmanları seçim

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan enerji uzmanları, Türkiye'nin büyük ölçekli enerji projelerinin istikrarı koruyacağını dile getirdi.

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

Seçim sonrası dolar kuru ne olacak? İşte korkudan tir tir titretecek kıyamet senaryosu!

FED’in yine faiz artışı yapacağı haberleri ABD dolar kurunu Türk Lirası karşısında rekor seviyelere taşırken, ekonomistler seçim sonrası, 15 Mayıs tarihinde başlayacak kıyamet senaryolarını dillendirdi. Uzmanlar, seçim sonra doların 30 lirayı bulabileceğini ifade etti.

Dolar TL’de ‘şok’ tahmin: Döviz her an patlamaya hazır! Dolar seçim sonrası 25 liraya fırlayacak!

Piyasalarda seçim sonrası senaryoları konuşuluyor. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası kim iktidara gelirse gelsin mutlaka politika değişikliği olacağını dile getiren uzmanlar, borsa ve döviz cephesindeki beklentilerini paylaştı.

Seçimler Borsa İstanbul’u nasıl etkileyecek? Olası seçim senaryoları neler? BIST 100 endeksi ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden siyaset arenası hareketlenirken, para piyasalarında da seçim senaryoları yeniden konuşulmaya başladı. Mayıs ayında görevi devralacak yeni hükümetin alacağı kararlar piyasaların gidişatında da etkili olacak.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsa İstanbul yaşanan deprem felaketlerinin ardından uğradığı ağır kayıplarının kısmen de olsa giderdi. Borsada deprem fiyatlamasının sona erdiğini belirten uzmanlara göre, seçim takviminin belli olmasıyla şimdi sıra seçim fiyatlamasına geldi.

Seçim sonrası dolar bu kadar olacak! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki!

Altın ve dolara dair yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ekonomist İslam Memiş’ten yeni bir açıklama! İşte altının seçim sonrası hali!

Seçim sonrası piyasalarda neler olacak? En kötü senaryo ne? Dolar, faiz, borsa ne olur? İşte tahminler

Ekonomistler seçim sonrası mevcut hükümetin veya muhalefetin kazanma olasılığı durumunda piyasaların nasıl tepki vereceğini araştırdı. Uzmanlar, seçim sonrası Türkiye piyasalarına ilişkin tahminlerini paylaştı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası sonucu zorlu bir sene geçiren altın fiyatları, ara seçim sonuçları öncesinde dolar endeksinde geri çekilmeden güç aldı ve dikkat çeken yükseliş yaşadı.

enerji uzmanları seçim Haberi

enerji uzmanları seçim

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan enerji uzmanları, Türkiye'nin büyük ölçekli enerji projelerinin istikrarı koruyacağını dile getirdi.


Türkiye'de 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan siyasi tablo ve hükümet kurma çalışmaları enerji piyasası tarafından yakından takip ediliyor. 


AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan  enerji uzmanları, siyasi belirsizliğin büyük ölçeklienerji projelerini etkilemeyeceğini belirtti. 


Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "TANAP ve Türk Akımı gibi projeler seçim sonuçlarının yarattığı atmosfer ve hükümet kurma çalışmalarından olumsuz etkilenmez. TANAP zaten başlayan bir süreç. Türk Akımı için de ay sonunda imza bekleniyor" dedi. 


Türkiye’nin enerji merkezi olma hedefini hatırlatan Karagöl, siyasi belirsizliğin kısa sürede ortadan kalması gerektiğini söyledi. Karagöl, yatırımcının önünü görmek isteyeceğini belirterek, "Yatırımcılar, belirsizlik ortamında uzun süreli kalmak istemez. Süre uzadıkça yeni alternatiflere, farklı...