07 / 07 / 2024

enerji verimli konutlar

enerji verimli konutlar

EBRD, AB ve CIF tarafından fonlanan 350 milyon dolarlık kredi programında sonuçlar açıklandı. Sonuçlara göre 50 binden fazla aile EBRD tarafından gerçekleştirilen TuREEFF programından faydalandı.

Avrupa'dan verimli konutlara 350 milyon euroluk destek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD) kentsel dönüşüm sürecinde konutların enerji verimli olarak yapılmasını sağlamak için Türkiye ' ye 350 milyon euroluk fon ayırdı...

Arçelik'ten konutlar için yeşil enerji atılımı projesi!

Arçelik Enerji Çözümleri Evi, 30 Haziran'a kadar Setur Kalamış Marina'da tüketiciler ile buluşacağı kaydedildi. Dış cephesinden içindeki mobilya ve dekoratif ürünlere kadar toplamda 1,8 ton geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Arçelik Enerji Çözümleri Evi geliyor.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Başkent'e 496 konutluk yeni proje! Aslankan Beytepe 2023 Konutları için düğmeye basıldı!

Başkent Ankara'ya 496 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı. Kaş Enerji İnşaat imzasıyla yükselecek proje 220 milyon liraya mal olacak. Aslankan Beytepe 2023 Konutları ile ilgili detaylar...

Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modelinin yeni fiyatlarını sonunda açıkladı. Peki, Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Suzuki Vitara Hibrit' devasa zam geldi! İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modeline zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlar bugün açıklandı ve araçların fiyatlarına 207 bin TL'ye varan zam yapıldı. Suzuki Vitara Hybrid'in fiyatı ne kadar? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Suzuki Vitara Hibrit modeline 135 bin TL'lik zam! İşte 12 Haziran 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modeline zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlar bugün açıklandı ve araçların fiyatlarına 135 bin TL'ye varan zam yapıldı. Ayrıca, 2023 model yılı için düşük faizli kredi fırsatı da sunuluyor.

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle enerji verimini artırıyor!

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yöntemleri”ne yönelerek enerji verimli üretim, az atık ve az hata riski sunuyor.

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

enerji verimli konutlar Haberi

enerji verimli konutlar

EBRD, AB ve CIF tarafından fonlanan 350 milyon dolarlık kredi programında sonuçlar açıklandı. 

50 bin aile, EBRD, Avrupa Birliği (AB), İklim Yatırım Fonları (CIF) altında bulıunan Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından hayata geçirilen kredi programıyla, çevre dostu konutlara yatırımlarda bulundu.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF), bireyler, inşaat şirketleri ve enerji tasarruflu ekipman bayilerine kullandırılmak amacıyla Garanti BBVA, Şekerbank, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’na,350 milyon dolara kadar fon imkanı sağladı.

2 bin 800 kişi çevre dostu konutlar satın almak veya mevcut konutlarını enerji tasarruflu teknolojilerle donatmak amacıyla TuREEFF konut kredileri veya tüketici kredileri sundu.

50 binden fazla aile TuREEFF tarafından finansman desteği sunan uzman bayilerden satın aldıkları enerji verimli ısıtma veya soğutma sistemleri, pencereler veya beyaz eşyalar ile evlerinde yenilemelerde bulundu....