20 / 05 / 2024

enflasyon dolar zam

enflasyon dolar zam

TÜİK verisine göre enflasyonun yıllık yüzde 73,50'yi görmesi ve doların da 17 liraya dayanması piyasada satılan kozmetik ürünlerine de zammı gündeme getirdi. Sektör temsilcileri maliyetlerin ürünlere henüz yansımadığını zammın yolda olduğunu açıkladı.

IMF açıkladı: Türkiye’de enflasyon da dolar da yüksek kalmaya devam edecek!

IMF Bahar toplantısında Dünya Ekonomik Görünümü raporunda Türkiye ile ilgili tahminlerini de paylaştı. Raporda 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 45 seviyelerinde açıklanırken doların da yükselişine devam edeceği görüldü..

Şubat 2024 enflasyon rakamları açıklandı, hesap kitap yapıldı! Emekliye işte tam bu kadar zam cepte!

Şubat 2024 enflasyon rakamları bu sabah TÜİK tarafından açıklandı, merakla beklenen rakamların açıklanmasından sonra hesap kitap yapıldı. Peki emeklilerin iki aylık zam oranı kaç oldu?

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

5 aylık enflasyon rakamı resmen belli oldu! Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte yeni zam tablosu!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. 5 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gözler emekli ve memur maaşların çevrildi. Peki Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Hurda fiyatlarına büyük zam! Fiyatlar tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatı ne kadar oldu?

ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile dolar/TL kuru yükselişe geçti. Dolardaki bu  hareketlilik piyasalar yansımaya başladı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

Dolar 27 TL'de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kuru uzun zamandır aşamadığı ve çakılı kaldığı 27 TL seviyesinin az üzerinde işlem görürken, gözler ABD'nin enflasyon rakamlarına çevrildi.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

Akaryakıtta dolar depremi! Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam gelir mi? Sürücüler dikkat! 

Dolar kurunun 23 TL'yi aşmasından sonra akaryakıt fiyatlarına yeni zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki benzin, motorin, LPG'ye yeni zam gelir mi? İşte BP, Petrol Ofisi, Total, Shell ve Opet 8 Haziran 2023 fiyat listesi... 

Dolar yerinde durmuyor! Benzine kallavi zam yolda mı? İşte 7 Haziran 2023 Çarşamba güncel motorin ve benzin fiyatları!

Doların yükselmesi akaryakıtı etkiledi. Dolar kurundaki hareketlilik akaryakıta zam olarak yansıdı. İşte detaylar!

enflasyon dolar zam Haberi

enflasyon dolar zam

Türkiye'de doların artışına bağlı yaşanan zamlardan etkilenen ürünlerin arasına kozmetik malzemeleri de eklendi. Sektörde her geçen gün artan maliyetler nedeniyle merpen altı üretimde de yoğun bir artış gözleniyor.

Geçtiğimiz ay Tüm Eczacı işverenler Sendikası (TEİS), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) 397 kozmetik üründen 263’ünün teknik düzenlemeye aykırı, 2’sinin güvensiz olduğunu tespit ederek toplam 350 bin TL para cezası uyguladığını açıkladı.

Sektör kaynaklarından elde edilen son bilgilere göre kozmetik ürünlerine yüzde 40 oranında zam gelecek. 

Zamların nedeni olarak ise, enflasyondaki artışa bağlı maliyet ve işçi ücretlerindeki yükselme gösterildi.

DOLAR VE ENFLASYONA BAĞLI ARTIŞLAR OLACAK

Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu, enflasyon nedeniyle personellerine Mayıs ayında yüzde 20 oranında zam yaptıklarını ancak ücret güncellemesinin süreç içinde değerini yitirdiğini söyledi.

Kutanoğlu, “Bütün bunlar diğer maliyetlerle bir araya...