26 / 08 / 2024

enflasyon kira zammı

enflasyon kira zammı

Hükümetin kira artışını enflasyon oranına endekslemesi, kiracıya yaramayacak. Evsahipleri zarar etmemek için evlerini % 25-30 daha yüksek fiyata verecek.

Yüksek enflasyon kira çarpanlarını nasıl etkiler?

Gayrimenkul Değerleme uzmanı Ahmet Büyükduman, 20 yılın ardından ülkenin yeniden enflasyonist bir döneme giriş yaptığını belirterek bu ortamın kira çarpanlarına etkisini açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?

Kiracılıkta Türkiye’de yeni dönem başlayacak ve bu yeni dönem ile yapılan planlama ile kira sözleşmeleri değişeceği kaydedildi. Kira zammı hesaplamalarında da ev sahipleri değişikliğe gidecekler.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sular durulmuyor! Polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam ve tahliye tartışmalarına her gün yeni bir örnek ekleniyor. Şimdi de Mardin'de bir polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

TCMB Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, aylık enflasyon kira, haberleşme ve ulaştırma başta olacak şekilde alt gruplar genelinde güç kazandı. İşte ayrıntılar... 

Kira artış oranı belli oldu! Ağustosta kiralar ne kadar olacak? İşte Ağustos kira zammı hesaplaması!

Enflasyon oranlarının açıklanması sonrası kira artış oranı belli oldu. Peki Ağustosta kiralar ne kadar olacak? İşte Ağustos 2024 kira zammı hesaplaması!

Avukattan kira zammı çıkışı: 2 senedir ev sahiplerinin evlerine çöküldü, memur gibi 2 defa değil yılda bir zam alıyorlar

Yüzde 25 sınırının bitmesiyle, 1 Temmuz itibarıyla kira zam oranı yüzde 65 olarak açıklandı. Avukat Çetin Bişgin, bu zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Kiracılara müjde! Ağustos ayında kira zam oranı yüzdesi değişiyor! Kira bedelleri düşüyor mu?

Kira zammı ile ilgili olarak her ay ayrı bir oran uygulanacak. Peki kira zammında yeni oran yüzde kaç olarak belirlenecek? Ağustos ayında kiralar ne kadar olacak?

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL'ye fırladı! 

Eski Foça’da bulunan ve Foça Belediyesi’ne ait dükkanlara yüzde 300’den fazla kira zammı yapıldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

Yüzde 25 zam şeklinde uygulanan tavan kira zammı uygulaması 1 Temmuz'da sona ererken, yeni kira zammı da yüzde 65.07 oldu. Bunun mağduriyet yarattığını belirten emlak danışmanları, kiralarda tavan zam oranının revize edilmesini istiyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

enflasyon kira zammı Haberi

enflasyon kira zammı

Kira zamlarını enflasyon oranıyla sınırlı hale getirecek kanuna karşı evsahipleri boş durmayacak. Evlerini kiraya verecek evsahiplerinin, zarar etmemek için fiyatlara zam yapması bekleniyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, evsahiplerinin yüzde 25-30 fiyat arttırmasını beklediğini söyledi.

'Enflasyon sınırı kiralık ev fiyatlarını yükseltir'

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı, 'Yıllık kira zammına yasal sınır getirilmesi kiralık daire fiyatlarını yükseltir. Artış, yüzde 25-30'u bulabilir' dedi.

Hükümetin kira artışını enflasyona endekslemek için yasal düzenleme hazırlığı yapması, gayrimenkul sektöründe büyük yankı uyandırdı. Bu karar kiracıları sevindirdi ancak uygulamanın gizli sözleşmeleri doğurabileceği ve yeni kiralanacak evlerde fiyat artışları yaratabileceği ifade ediliyor.