05 / 05 / 2024

Enflasyon oranları sonuçları

Enflasyon oranları sonuçları

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira hesaplamasında enflasyon oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi durumunda, kira bedeline belli kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Gayrimenkul kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira hesabında kullanılan enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Eylül 2015!

Kiracılık Hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira zammı, dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2015..

Enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak!

Gayrimenkul kira artışlarında enflasyon oranları kullanılıyor. Haziran ayında sözleşme süresi dolan kiralamalarda yapılacak zam hesabında kullanılacak enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak...

Kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinin kiralamalarında kira bedeline yıllık olarak yapılacak zam hesabı, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Mesken zam hesabında kullanılan kira enflasyon oranları TÜİK tarafından yarın açıklanacak..

Enflasyon oranları Şubat 2015!

Üretici ve tüketici fiyat endeksleri her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. 3 Mart'ta Enflasyon oranları Şubat 2015 verileri açıklandı. İşte enflasyon oranları Şubat 2015 sonuçları...

Enflasyon oranları 5 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiraya verilen taşınmaz mallara, yeni kira döneminde enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Aralık ayı enflasyon oranları 5 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak...

Enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık artış, Türk Borçlar Kanunu gereğince dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Söz konusu enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak...

Haziran enflasyon oranları 2014!

Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Borçlar Kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak artışlarda bu enflasyon oranları kullanılıyor. İşte Haziran enflasyon oranları 2014..

Kira enflasyon oranları 2014!

Türk Borçlar Kanunu madde 344 gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranlarına bağlanıyor. İşte bu ay yapılacak kira artışı hesaplamalarında kullanılacak kira enflasyon oranları 2014..

Forum Trabzon çekiliş sonuçları 2014!

Forum Trabzon çekiliş sonuçları 2014 kapsamında kazananlara 2013 Model SU31 Mini Cooper hediye edildi.Forum Trabzon çekiliş sonuçları asil talihlileri Abdulkadir Akın, Şafak Ersöz, Yahya Kaplan olarak belirlendi...

Enflasyon oranları sonuçları Haberi

Enflasyon oranları sonuçları

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince mal sahipleri istedikleri oranda zam yapamıyor.


Kira bedelinde yapılacak artış meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak yapılırken, işyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi esasına göre yapılıyor. Sözleşmede hangi oran belirlenmiş ise bu oran üzerinden kira artışı yapılıyor.


Kira hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Ağustos ayı verilerine görr; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,32 düştü.


Yurt içi üretici...