18 / 05 / 2024

Enflasyona karşı altına yatırım karlı mı

Enflasyona karşı altına yatırım karlı mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya bugünkü köşesinde enflasyona karşı altına mı, Bitcoin'e mi yatırım yapılmalı sorusunu yanıtını kaleme aldı.

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Altına kota uygulaması resmen başlıyor... Piyasa karışacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından altına kota geliyor. Piyasa karışacak. İşte detaylar...

Altın 2 bin doların altına geriledi! Altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş daha ne kadar devam edecek?

Uluslararası borsalarda 2 bin 50 dolara kadar yükselen altın yeniden düşüş trendine girdi. Ons altın kar satışlarıyla 2 bin dolar sınırının altına gerilerken, gram altın fiyatları da düştü. Peki, altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? İşte uzmanından bu soruların yanıtları…

Altına Fed hamlesi! Altını olanlar ters köşe oldu! Bu açıklama ortalığı karıştıracak! Çok acil bakın!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarını sonlandırdıklarını açıklamasının ardından düştü. Fed'ten altına hamle gelirken, altını olanlar ters köşe oldu. Sonrasında altın ile ilgili yapılan bu açıklama ise ortalığı karıştıracak. İşte o açıklama...

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

Son dönemde dolar karşısında değeri artan rublenin altına endekslenmesi gündemde. Rus ekonomi yönetimi ülkenin savaş nedeniyle girdiği darboğazdan çıkması için 125 yıl önce devreye sokulan formülü yeniden uygulamak istiyor. İşte ayrıntılar...

Altında her şey bu detaya bağlı! Eli altına gidecekler eliniz yanmasın

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen altın fiyatlarındaki baskı devam ediyor. Fİyatlardaki bu baskının ise ABD'deki enflasyonla mücadeleyle ilgili olduğu belirtiliyor. ABD Merkez Bankası'nın enflasyona karşı başarısız olacağı düşüncesi, altın fiyatlarını baskılıyor.

Enflasyona karşı altın mı, Bitcoin mi daha karlı? Yatırımcılar dikkat!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya bugünkü köşesinde enflasyona karşı altına mı, Bitcoin'e mi yatırım yapılmalı sorusunu yanıtını kaleme aldı.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Asgari ücret 10 yıl sonra 300 doların altına indi!

2020 yılı Ocak ayında 392 dolar karşılığı 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücret, yılın sonunda 296.8 dolara geriledi. Böylece asgari ücret 2010 yılından bu yana ilk kez 300 doların altına inmiş oldu.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 8 bin 707 kilogram altın karşılığı altın tahvili ve 6 bin 772 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Çin'de büyümenin bu yıl yüzde 2'nin altına inmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, Çin'in koronvirüse karşı verdiği politika tepkisinin çoğunun hala beklemede olduğu belirtilerek, ülkede büyümenin bu yıl yüzde 2'nin altına inerek dip yapmasının beklendiği bildirildi.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 0,50 kupon ödemeli 18 bin 172 kilogram altın karşılığı altın tahvili, 6 ayda bir yüzde 0,50 kira ödemeli 7 bin 552 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi...

Enflasyona karşı altına yatırım karlı mı Haberi

Enflasyona karşı altına yatırım karlı mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya bugünkü köşesinde yatırımcılar tarafından merak edilen  "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" sorularını  "Enflasyona karşı altın mı, Bitcoin mi?" başlığı altında kaleme aldı.

İşte Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya'nın "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" başlıklı yazısı..

Yatırımcılar, "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" sorusuna yanıt arıyor. Parasının satın alma gücünü korumak isteyenler, daha muhafazakar davranarak altına yöneliyor.

Bir süredir çokça duyduğumuz soruların başında geliyor: Enflasyona karşı altın mı almalıyız yoksa Bitcoin mi? Aslında altın ve Bitcoin’in iki farklı yatırımcı çeşidini ifade ettiği gün gibi ortada. Bu sorunun cevabı tartışmasız altın.

Her ne kadar bir süredir gözden düşmüş gibi görünse de kripto paraların misli misli kazançlar sağladığı düşünüldüğünde “neden Bitcoin”...