04 / 05 / 2024

enflayon oranları ne zaman açıklanacak

enflayon oranları ne zaman açıklanacak

Kira artış oranı hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Eylül dönemine ait enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak...

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Konut kiralamalarında, ev sahibinin kiracısına yapacağı zam, ÜFE oranları kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Yeni enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Bankalar açıkladı! 50 bin TL ihtiyaç kredisinin faiz oranları ne kadar? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra ihtiyaç kredisi faiz oranları da güncellendi. Buna göre güncellenen rakamlar karşısında 50 bin TL'nin faiz oranı ve aylık taksiti ne kadar oldu?

Aralık 2023 konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar?

Bankalardan kredi almak isteyenler güncel faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki, 2023'te konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL?

Belli bir para birikimi olan ve bu parayı katlamayı planlayanların yeni adresi mevduat hesapları oldu. Peki, Bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? 50 bin liranın 32- 92 günlük mevduat getirisi kaç TL? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

Kur korumalı mevduat faiz oranları ne kadar? Kur korumalı mevduat hesaplama nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yılın aralık ayında yürürlüğe giren Kur Korumalı Mevduat hesabı 3,6,9 ve 12 ay arasında açılabiliyor. Kur korumalı hesaptan yararlanmak isteyen vatandaşlar, birden fazla bankada da hesap açabiliyor. Peki, Kur Korumalı Mevduat faiz oranları ne kadar?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Altının kaderi yeniden yazılıyor! Altın fiyatları ne olur? Altın düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları Fed'in faiz kararından sonra düşmeye başladı. Ardından ABD enflayon oranlarının açıklanması ile dip seviyelere kadar geriledi. Altın yatırımcıları merak ediyor: Altın ne olacak; altın düşecek mi yükselecek mi?

2022 Ocak ayı kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ev sahipleri ve kiracılar Ocak 2022 kira artış oranlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Ocak 2022 kira artış oranları 3 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak.

Konut kredisi faiz oranları Aralık 2021'de ne oldu?

Kamu bankalarının tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düştü Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? 300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne kadar? İşte vadesine göre konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi faiz oranları Aralık ayında ne oldu?

Kamu bankalarının tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düştü Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? 300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne kadar? İşte vadesine göre konut kredisi hesaplama...

enflayon oranları ne zaman açıklanacak Haberi

enflayon oranları ne zaman açıklanacak

Enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak!

Kira artış oranı hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Bilindiği üzere Borçlar Kanunu gereğince kira zam hesaplamalarında ÜFE oranlarının kullanılması gerekiyor.


Yalnız mesken kiralamalarında kullanılan bu oranlar, yeni adıyla Yİ-ÜFE olarak karşımıza çıkıyor. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


ÜFE  kapsamı:

Üretim Kapsamı: Yurt içi üretimde önemli paya sahip üreticiler Yİ-ÜFE kapsamındadır.


Sektörel Kapsam: Madencilik ve Taşocakçılığı, İmalat, Elektrik ve Gaz, Su Temini.


Fiyat kapsamı: Üretici fiyatı, yurt içinde üretimi yapılan ürünlerin, KDV ve benzeri vergiler hariç, peşin satış fiyatıdır.


Hesaplama kuralları:

Endeks formulü: Laspeyres

Referans dönem:...