29 / 04 / 2024

Engelliler emekli olduktan sonra konut vergisi öder mi

Engelliler emekli olduktan sonra konut vergisi öder mi

EMLAK Vergisi uygulamasında, engellilerin durumu farklı. Engelliler emekli olduktan sonra konut vergisi öder mi? İşte Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot bugünkü yazında bu soruyu cevapladı. İşte o yazı...

Emekli ikramiyesiyle 6 yıl önce 2 araba ya da 1 ev alınıyordu: Şimdi ise ancak yarım araba alınabiliyor!

Memurların emekli olduktan sonra güvencesi olan emekli ikramiyesinde de değer kaybı yaşandı. 6 sene önce 2 araba ya da 1 ev alabilen ikramiye ile bugün ancak yarım araba alabilme imkanı var. İşte detaylar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Emeklilikten sonra çalışanın maaşı düşer mi, aylığında kesinti olur mu? Merak edenler hemen baksın!

Emekli olduktan sonra çalışma hayatına devam eden milyonlarca kişi maaşlarında kesinti olup olmadığını sorguluyor. İşte çalışma hayatında olan emeklilerin tüm merak ettikleri...

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

EYT’lilere müjde! Mahkemeden emsal niteliğinde karar çıktı! EYT’liler sevinçten havalara uçtu!

EYT’nin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi, çifte maaş hayali kurarken mahkemeden önemli bir karar çıktı. Tam 25 yıl boyunca çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra 'emekli çalıştırmıyoruz' denilerek kovulan çalışana mahkemeden müjde geldi.

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!

Emekli olduktan sonra herkesin mutlaka aklına gelen bir soru cevabını her zaman arıyor. o soru: Emekli maaşını yükseltmek mümkün mü? İşte bu haberimizde bu sorunun cevabını bulacaksınız .İşte detaylar...

4A, 4B VE 4C emekli maaşı! Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alırım?

Emekli olmaya ramak kalan ya da emeklilik hayali kuranlar sık sık emekliliklerine dair sorular sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Emeklinin yüreğini ağzına getiren son dakika gelişmesi! Emekliye kıdem tazminatı sürprizi!

Emekli milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı düşünenlere kıdem tazminatı şoku geldi. İşte emekli milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren haberin ayrıntıları..

Emekliler soruyor! SGK emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Emekli olduktan sonra alınacak maaş miktarı pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle 2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı sonrası milyonlarca emeklinin ne kadar maaş alınacağı merak ediliyor. İşte maaşa dair merak edilenler!

Memur ve emekli zammı yüzde 30 olduktan sonra milyonlar bu habere kilitlendi! Gelişmeler merak ediliyor

Geçtiğimiz hafta emekli ve memur zammının yüzde 30 olarak açıklanmasının ardından memur ve emekliler hesaplarını yeniden yapmıştı. Buna mukabil EYT ile alakalı taslak metnin teklif aşamaları başlayacak.

Emekli olduktan sonra çalışmak isteyen EYT'lileri ne bekliyor? İşte yol haritası!

Emekli olduktan sonra çalışma hayali kuran EYT’lilerin kafasını meşgul eden çok sayıda soru var. Peki çalışmaya devam etmek isteyen EYT’li için süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

Yüksek emekli maaşı almak isteyenler dikkat! Bu formülü hemen uygulayın, maaşınız zamlı yatsın! 

Emekli olduktan sonra yüksek maaş almak isteyenlerin çalıştıkları sırada birtakım önlemlerle emekli maaşlarını artırmaları mümkün. Peki emekli maaşı nasıl arttırılır? İşte detaylar...

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Türkiye'de 13,6 milyon kişi SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli maaşı alıyor. Yapılan araştırmalar her 100 kişiden 72'sinin emekli olduktan sonra bile iş aradığını ortaya koydu. Peki emekli memur ve işçilerin maaşlarına Temmuz 2022'de ne kadar zam yapıldı, ödemeler ne zaman yapılacak işte detaylar..

Engelliler emekli olduktan sonra konut vergisi öder mi Haberi

Engelliler emekli olduktan sonra konut vergisi öder mi

Engelliler, emekli olduktan sonra çalışsalar dahi birden fazla konutları olmadığı takdirde, emlak vergisi ödemezler.


EMLAK Vergisi uygulamasında, engellilerin durumu farklı. Engelliler, emekli olduktan sonra çalışsalar dahi birden fazla konutları olmadığı takdirde, emlak vergisi ödemezler.


Engelli bir kişinin brüt 160 m2 bir evi ve kira aldığı 10 dükkanı dahi olsa, konutu için emlak vergisi ödemez. Dükkânlar için öder. Engelli, evini kiraya verip kendisi yakınlarının yanında otursa dahi bir evi için Emlak Vergisi ödemez (GİB. Denizli VD.Bşk., 06.12.2012 tarih ve 15.01-175-517 sayılı özelge).


EVİ OLAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE EMLAK VERGİSİ YOK

Öğrenciler de hiç bir geliri olmayanlar sınıfına dahil oldukları için 200 m2 yi aşmayan bir evleri varsa, emlak vergisi ödemezler.

ÖRNEK: Atılım Üniversitesi›nde öğrenci olan Arda›ya, babasından 140 m2 bir ev miras kalmıştır. Arda bu evde...