14 / 05 / 2024

Memur ve emekli zammı yüzde 30 olduktan sonra milyonlar bu habere kilitlendi! Gelişmeler merak ediliyor

Memur ve emekli zammı yüzde 30 olduktan sonra milyonlar bu habere kilitlendi! Gelişmeler merak ediliyor

Geçtiğimiz hafta emekli ve memur zammının yüzde 30 olarak açıklanmasının ardından memur ve emekliler hesaplarını yeniden yapmıştı. Buna mukabil EYT ile alakalı taslak metnin teklif aşamaları başlayacak.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, pazartesi günü AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na arz ettiği, 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile  Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede farklılık Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek.

9 maddelik kanun teklifi ile emekli maaşlarının alt sınırı 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkacak. Kamu çalışanlarının aylık ve ücretleri ile malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarında yükseliş oranı ise yüzde 30 olarak yenileniyor. Teklifin komisyon görüşmelerinin akabinde, bu hafta Genel Kurul gündemine alınarak yasalaştırılması bekleniyor.

Memur ve emekli zammı yüzde 30 olduktan sonra milyonlar bu habere kilitlendi! Gelişmeler merak ediliyor

DOKUNULMAZLIK DOSYALARI ELE ALINACAK

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu da çarşamba günü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında 'şehit yakınına hakaret' ve 'basit yaralama' cürümlerinden dolayı hazırlanan dosyayı ele alacak. Komisyonda ayrıca CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık' suçlaması ile hazırlanan fezleke görüşülecek. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik karar onanırsa; 2 ayrı Hazırlık Komisyonu ayarlanacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön