02 / 05 / 2024

engellilik indirimi nasıl uygulanır

engellilik indirimi nasıl uygulanır

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor. İşte 10 soruda engellilik indirimi...

EYT'liler aman dikkat! Prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak?

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Apple eğitim indiriminden nasıl yararlanabilirsiniz?

Öğrenciler, Apple'ın sunduğu eğitim indirimi sayesinde uygun fiyatlı ürünler satın alabilirler; ancak, Apple eğitim indirimi nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Para Dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde yeni KDV indirimin konut teslimlerini nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı... 

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Konut kredisi faiz indirimi fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde konut kredisi faiz oranlarındaki indirimi ve bu indirimin sektörü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un o yazısı...

12 ay ertelemeli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından konut kredilerinde yapılan faiz indirimi sektörü canlandırdı. Peki 12 ay ertelemeli konut kredisi ödemeleri ne kadar? Başvurular nasıl yapılır?

100 puanlık indirim konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Merkez Bankası dün olağanüstü gündemle toplanarak toplantı öncesinde para politikası faiz oranlarını 100 baz puan indirdi. Olağanüstü alınan faiz indirimi konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Konut kredisi oranları faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası 7 aydır aralıksız şekilde sürdürdüğü politika faiz indirimlerine Şubat ayında da devam etti. Son yedi ayda gerçekleştirilen faiz indirimi toplamda 1325 puan olarak kaydedildi. Peki politika faizlerindeki indirim konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Temmuz sonu itibariyle hızlanan konut kredisi faiz indirimleri kamu bankalarının faiz indirimi sonrasında 13 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Peki konut kredisi faiz oranları bayram sonrası yeni haftaya nasıl başladı?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi konut kredilerine nasıl yansıdı?

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. İndirimin konut kredilerine etkisinin nasıl olacağını Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Koca'ya sorduk.. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Kira indirimi talebi nasıl yapılır?

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira bedelinde indirim yapılması için hangi mahkemede dava açılır? Kira indirimi talebi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

engellilik indirimi nasıl uygulanır Haberi

engellilik indirimi nasıl uygulanır

10 soruda engellilik indirimi!

Engelli vergi mükelleflerin, vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu oluyor. Engellilik indirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanması oluyor.


Vergide engelilik indirimi ile ilgili soru ve yanıtlar şu şekilde sıralanıyor;


SORU 1: Engellilik indirimi nedir?

Engellilik indirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına, girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Engellilik bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli olarak belirlenmektedir.


SORU 2: Engellilik indiriminden kimler yararlanır?

Engellilik indiriminden;

- Engelli ücretli (hizmet erbabı),

- Bakmakla yükümlü...