24 / 05 / 2024

epdk lisans denetimi

epdk lisans denetimi

EPDK çantacı avına çıktı. Boydak Ailesi, Boydak Holding, Mustafa Boydak ve Rona Yırcalı'nın 3 yıl enerji sektöründe faaliyet göstermesi yasaklandı. Boydak ailesinin 10.6 milyon liralık teminatına da el kondu.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

EPDK lisans kararlarını duyurdu!

Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında 13, doğalgaz piyasasında 3, petrol piyasasında 1 ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 1 firmaya lisans verildi.

EPDK 17 firmaya lisans verdi!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 firmaya üretim, 1 firmaya da tedarik lisansı verildi.

EPDK ile ERERA arasında iş birliği imzalandı!

EPDK ile ERERA arasında iş birliği imzalandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

EPDK, Süzer Plaza'daki ofislerini satıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Süzer Plaza'da 2'inci ve 4'üncü bodrum katlarda bulunan 18 ofisi toplam 20 milyon 35 bin dolara satacak. İşte EPDK'nın ofis katlarını satacağı o ihalenin tarihi, saati ve yeri...

Ankara'da 10 numara yağ ve egzoz denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince Başkent Ankara'da bulunan Dikmen Caddesi'nde özellikle halk otobüsleri, taksi ve dolmuşlara yönelik 10 numara yağ ve egzoz gazı denetimi yapıldı.

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

Elektrik faturaları için şirketlerin denetimi sürüyor!

Elektrikte usulsüz sayaç bedeli tahsil edilmesi üzerine EPDK devreye girdi ve bedellerin iade edilmesini sağladı. Kurum elektrik abonelerini “Faturaya bakın, eğer sayaç değişim bedeli varsa bize bildirin” diye uyardı.

EPDK Eylül ayında enerji piyasasında 16 lisans verdi!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin listeye göre, elektrik piyasasında toplam iki üretim lisansı verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Eylül ayında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında 16 lisans verdi.

epdk lisans denetimi Haberi

epdk lisans denetimi

YILLIK 5 milyar dolar yatırım gerçekleştiren enerji sektöründe çantacı avı başladı. Geçen yıl TBMM’den geçerek yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu geçici 9. Madde'de elektrik üretim lisansı alan şirketlere gerekli izinleri alarak EPDK’ya sunması ve yatırımlara başlanması için 6 aylık süre verildi. 2 Mayıs 2014’te dolan sürenin ardından kurum gerçekleştirdiği toplantıda projeleri tek tek ele almaya başladı. Bu kapsamda ilk etapta gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen 8 projenin lisansı iptal edilirken şirketlerin yaklaşık 28 milyon TL’Lik teminatları irat olarak kaydedildi. 


EN BÜYÜK CEZA BOYDAK’IN 

Çantacılıktan en büyük ceza ise, Boydak Ailesi'ne kesildi. 102 megavat büyüklüğe sahip olacak “Sibelres Projesi”nde gerekli belgeleri EPDK’ya sunmayan ve bugüne kadar projede sadece yüzde 0,4 oranında  gerçekleştirmeye ulaşan Boydak Ailesi'ne ait “Sibelres Elektrik Üretim Şirketi”nin lisansı iptal...