04 / 10 / 2024

era ortalama konut fiyatları

era ortalama konut fiyatları

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketlerinden Amerika merkezli ERA’nın son araştırması Türkiye’de 2014’teki ortalama ev fiyatını ortaya koydu..

İngiltere'de konut fiyatlarında eylülde son 2 yılın en hızlı artışı yaşandı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide verilerine göre, eylülde konut fiyatları yıllık bazda 3,2 arttığı kaydedildi.  Bu oran, ülkede ortalama konut fiyatlarında Kasım 2022'den beri görülen en hızlı yükseliş olarak kayıtlara geçti.

Merkez Bankası tam 3 yıl önce bugün faiz indirimi yapmasaydı ortalama konut fiyatı 300 bin TL olacaktı!

Tam 3 sene önce bugün Merkez Bankası faiz indirimine gitmeseydi ortalama bir konutun fiyatının 300 bin TL olacağını söyleyen Analist Fatih Kılınç, yapılan hataların faturasının ağır olduğunu söyledi.  

İllere göre konut birim fiyatı beli oldu! İşte metrekare fiyatına göre en yüksek ilk üç şehir! 

TCMB 2024 ikinci çeyrek itibariyle il bazında ortalama konut metrekare fiyatlarını açıkladı. İllere göre konut birim fiyatı belli oldu.  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, sosyal medya hesabından Türkiye ortalamasının üzerinde olan en yüksek ilk üç şehri açıkladı.

Şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? Vatandaşlar yorumladı! 

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da rakamlarda henüz belirgin bir gerileme yok. Peki şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? İşte vatandaşların yorumları...

TÜİK'in 5 bin 845 TL ortalama konut kira bedeline meydan okudu, evini 4 bin TL'ye kiraya verdi! 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları gündem olurken ortaya çıkan 5.845 TL ortalama konut kira bedeli sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir ev sahibi ise iki evini 4 bin liraya kiraya vererek ' ev sahiplerine örnek olsun' diyerek sosyal medyayı ikiye böldü. İşte ayrıntılar...

Uluslararası yatırımcıya konut satış fiyatı 273 bin dolara çıktı!

2024'ün 2. çeyreğini kapsayan GİGDEKS 13 verilerine göre uluslararası yatırımcıya ortalama konut satış fiyatı, 273 bin 233 dolar seviyelerine çıktı. Söz konusu bu rakam, GİGDEKS 8’den sonra en yüksek fiyat olmasıyla dikkat çekti.

Ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı 15,9 yıla çıktı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldiğini belirterek, "Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret." dedi.

Konut fiyatları, gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına geriledi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut fiyatlarının gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına gerilediğini açıkladı. Peki ortalama konut birim fiyatı kaç gram altın oldu?

İstanbul'da ortalama bir ev 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksine göre indeksin geçen aya göre belirgin değişim göstermediğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir evin 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

İstanbul'da konutta dolar bazlı düşüş 7'nci ayında! Metrekare ortalama fiyatı 1429 dolar!

İstanbul'da ortalama konut fiyatlarındaki dolar bazında düşüş 7'nci ayını görmüş durumda. İşte yıllara göre metrekare fiyat ortalamaları...

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye’de konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazanırken, ortalama konut fiyatı da 3 milyon 92 bin TL oldu. Peki Türkiye'de konut neden pahalı? 

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatları ülke genelinde artmaya devam ediyor. Son zamanlarda konut fiyatlarındaki en yüksek artışlarla dikkat çeken Kocaeli'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon 100 bin TL oldu.

era ortalama konut fiyatları Haberi

era ortalama konut fiyatları

Avrupa başkentlerindeki ortalama ev fiyatını irdelemek üzere yapılan çalışmaya göre Türkiye’de ortalama 100 metrekarelik bir aile evinin fiyatı 175 bin lira. Bu rakam 2012’de 158 bin lira seviyesindeydi. Türkiye’deki ortalama ev fiyatını İstanbul ve Ankara yükseltti. Nitekim Ankara’da  ortalama ev fiyatı 197 bin lira, İstanbul’da ise 234 bin lira. Ankara’daki ortalama ev fiyatı Avrupa başkentlerine kıyasla Sofya’dan sonra en düşük ikinci rakam olurken, en pahalı şehir, 1 milyon 600 bin Euro ortalamayla İsviçre’nin başkenti Bern oldu. ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Aslında bu Türkiye’nin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi.” derken Türkiye’deki dar gelirli ailelerin ev sahibi olmakta güçlükle karşılaşmasının temel nedeninin gelir adaletsizliği olduğunu açıkladı. Ekşioğlu, bu sorunun yavaş da olsa çözülmeye başladığını kaydetti. Fransa’nın Cannes...