19 / 07 / 2024

Erciş depremi

Erciş depremi

Van’da geçen yılki 7.2 büyüklüğündeki depremde 27 kişinin hayatını kaybettiği Sefa apartmanı ile 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde 25 kişinin öldüğü Bayram Oteli’nin bilirkişi raporları savcılığa gönderildi

Depremi az hasarla atlatmak için kaliteli beton kullanımı şart!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık büyük kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Van Depremi kentsel dönüşüm için milat!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yıkımların nedeninin çarpık kentleşme olduğu vurgulandı.

Alacalı İnşaat depremi hasarsız atlatan yapılar inşa ediyor!

Alacalı İnşaat; Japonya’dan transfer etmiş olduğu teknolojik Ala-Sawa sistemi ile depremi hasarsız atlatan yapılar inşa ediyor.

Erciş’e 100 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Memleketi Van’ın Erciş ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Çiftci, Erciş’in bir evladı olarak ilçeye yapılan bütün yatırımları birebir takip ettiğini açıkladı.

Van Erciş Devlet Hastanesi'nin yüzde 93'ü tamam!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Erciş'te açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Törende konuşan Zorluoğlu, Erciş Devlet Hastanesi'nin 1.5 ay içinde hizmete alınacağını açıkladı.

Erciş'in sahil yolu projesine 1 milyon liralık destek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Erciş Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sahil Yolu’ projesine 1 milyon liralık destek müjdesi verdi.

Binaları, depremi hiçe sayan bakış açısı yıkar!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Koloğlu: "Binaları yıkan deprem değil, depremi hiçe sayan bakış açıdır. Projesi mühendislik kurallarına uygun, kaliteli malzeme ve eğitimli, mesleki yeterlilik belgeli işçiyle yapılan bina zaten yıkılmaz" dedi.

Van Erciş 407 dükkan ve 48 ofis ihalesi yapıldı!

Van’ın Erciş İlçesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 407 dükkân ve 48 ofisin ihalesi gerçekleşti..

TOKİ Van Erciş 407 dükkan 48 ofis ihalesi 12 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek Van İli Erciş İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 407 Adet Dükkan ve 48 Adet Ofis projesi için ihale tarihi belirlendi.

Van Erciş'in çehresi yeni projelerle değişiyor!

Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla geliştirdiği projeleri hayata geçiriyor.

Erciş Sahil Yolu Vitrin projesi hayata geçiyor!

Van Erciş Sahil Yolu Vitrin projesi hayata geçiyor. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin, Sahil Yolu projesi için açıklamalarda bulundu.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ihalesi 15 Mayıs'ta!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Erciş'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi verdi. Çifti, dönüşüm ihalesinin 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

TOKİ Van Erciş 407 dükkan ihalesi 15 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Van İli Erciş İlçesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan 407 adet dükkan için ihale tarihi belirlendi.

Erciş depremi Haberi

Erciş depremi

Bayram Oteli Deprem Güvenlik Değerlendirme Raporu’na göre otelin yapımında kullanılan malzemenin kalitesiz olduğu vurgulanırken, binada ilk depremin ardından hasar tespiti yapılmadığı da kaydedildi.


Otelin zemin raporunun, statik hesap raporu, statik projesinin, kolon, kiriş, temel ve döşeme projelerinin de olmadığı ortaya çıkarken bundan belediye ile yapı sahibi sorumlu tutuldu.


Raporda, ’röleve ve projedeki taşıyıcı sistem eleman sayısı ve boyut uyumsuzluğu’ projesinin olmadığı ve bunlardan yapı sorumlusu (müteahhit/yapı sahibi), teknik uygulama sorumlusu ve belediyenin ilgili birimin sorumlu olduğu ifade edildi. Otelin yapım aşaması bittikten sonra projeye uygunluğunu gösteren projenin de olmadığı belirtilirken, yapı sorumlusu (müteahhit/yapı sahibi), teknik uygulama sorumlusu ve belediyenin ilgili birimi sorumlu tutuldu.


Kolon boyutları uyumsuz


6 katlı Sefa Apartmanı’yla ilgili raporda da, apartmanın bazı kolon boyutlarında uyumsuzluk olduğu tespit edilirken yapı sorumlusu...