02 / 05 / 2024

erdemir limanının sanayicilere açılması

erdemir limanının sanayicilere açılması

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Sedat Orhan, dünyadaki ekonomik krizin dalga dalga devam ettiğini, Avrupa'da şirketlerin kapandığını, Türkiye'de ise böyle krizler yaşanmadığını söyledi...

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Fuat Oktay: Beyrut Limanı'nın inşası için Türkiye hazır!

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn ile görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." diye konuştu.

Cahit Turhan: Filyos Limanı'nın üstyapı ihalesine bu yıl çıkacağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ulaştırma projelerini anlattığı basın toplantısında; "Filyos Limanı'nın üstyapı ihalesine bu yıl çıkacağız" dedi...

Yıldırım Holding, Mississippi'deki Gulfport Limanı'nı devralıyor!

Yüksel Yıldırım, 2020'nin ilk çeyreğinde Mississippi'deki Gulfport Limanı'nı devralarak ABD pazarına adım atacak...

Muğla Güllük Limanı'nın genişletilmesi mecliste!

Muğla ilinin Güllük Limanı'nın genişletilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

erdemir limanının sanayicilere açılması Haberi

erdemir limanının sanayicilere açılması


Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, 6 bin 500 çalışanı bulunan fabrikayı daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi. Avrupa'da şirketlerin kapandığını belirten Orhan, "Biz Erdemir olarak ayakta kalmak zorundayız. Yeniliklere açık olmak lazım; çağdaş, uluslararası, dünya devlerinin uyguladığı sistemler var, onlara doğru yaklaşmak zorundayız" dedi.


Erdemir'in bir ayağının Romanya'da olduğunu, yeterli kalitedeki malzemeyi üretip oraya gönderdiklerini ifade eden Orhan, "Bizim sınırlarımız dışarıya doğru taşmış durumda. İnşallah yeni, akıllı ve ekonomik gelir getirici yatırımlar yaparak şirketimizi daha ileriye götüreceğiz" diye konuştu.


YENİ FABRİKA KURULUYOR


Orhan, yeni bir fabrika kurulması yönünde fizibilite çalışmaları yapıldığını, bunun yanında gerek çevreyle, gerek kaliteye yönelik, gerekse müşterinin taleplerine yönelik, özellikle de otomotiv sektörünü ilgilendiren yatırımların devam edeceğini bildirdi.


Erdemir'in birçok kültürle pekişmiş bir kurum olduğuna...