05 / 05 / 2024

erdoğan barajı temel atma

erdoğan barajı temel atma

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve HES'in temeli bugün atılacak. Erdoğan Barajı, Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın üçüncü yüksek barajı olacak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere son dakika! Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi teslim edilecek!

Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ alanında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı ve açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüzde 1'e düşüyor!

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 1.252 yeni konut müjdesi!

Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 1252 konut ve toplam 360 ticari birim inşa edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Önceki gün Bayraklı'daki deprem konutlarının temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de depremzede evlerinin temelini atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın İzmir’de olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremzedeler için yapılacak konutların temel atma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başakşehir Şehir Hastanesi çekim alanı oluşturacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbini Devreye Alma Töreni'ne video konferansla katıldı. Törende konuşan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, "Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninin ardından Taksim Camisi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

erdoğan barajı temel atma Haberi

erdoğan barajı temel atma

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması beklenen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) temeli bugün atılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyacak barajın sözleşmesinin, 22 Ekim'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile barajın inşaatını gerçekleştirecek konsorsiyumun lideri LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir arasında imzalanmasının ardından yıllardır süren belirsizlik sona erdi.


Çoruh Nehri üzerinede temeli 26 Şubat Salı günü (bugün) , Bakan Eroğlu'nun da katılacağı törenle atılacak baraj, yerli imkanlarla yapılacak ilk baraj ve santral olma özelliğini taşıyor. Yusufeli Barajı ve HES'in denetimini DSİ yapacak.


Toplam depolama hacmi yaklaşık 2.2 milyar metreküp olacak baraj, Ankara'nın 6 yılda tükettiği su miktarı kadar su depolayacak. Yıllık bin 817 milyar kilowatsaat enerji üretilmesi planlanan Yusufeli Barajı ve HES sayesinde 750...