18 / 05 / 2024

Ergene Nehri 2016 son durumu

Ergene Nehri 2016 son durumu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Diane von Fürstenberg ile Barry Diller Hudson Nehri'ne ada yaptırıyor!

Ünlü modacı Diane von Fürstenberg ile milyarder iş adamı olan eşi Barry Diller, Manhattan’daki Hudson Nehri’ne bir ada yapmaya hazırlanıyor. Bütün izinler çıkarsa adanın yapımına 2016 yılında başlanacak.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu ergene nehrine can suyu oldu. 4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi.

Apple'ın Uzay gemisi kampüsü 2016'da tamamlanacak!

Apple'ın Californiya'nın Cupertino bölgesinde inşa ettireceği "Uzay gemisi" adındaki ikinci kampüsü henüz bu halde. Ancak 2016 yılında inşa tamamlandığında tam anlamıyla bir uzay üssüne dönüşecek...

Tunca Nehri'nin debisi arttı!

Tunca Nehri'nin debisi arttı. Motopomp arızası nedeniyle nehir suyunun bir kısmı Sarayiçi'ne girdi. Tunca Nehri'nin, Sarayiçi mevkisindeki etrafa yayılışı devam ediyor. Ekipler lanı temizlemek için uğraş veriyor.

Tunca Nehri taştı!

Tunca Nehri taştı. Tunca Nehri, debisinin artması ve Fatih Köprüsü'nün gözlerinin büyük bölümünün kapanması nedeniyle bazı bölgelerde çevreye yayılmaya başladı. Nehir Adalet Kasrı bahçesine doğru yayıldı.

Ergene Nehri 2016 son durumu Haberi

Ergene Nehri 2016 son durumu

Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i ziyareti ardından valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


AK Parti hükümeti döneminde Kırklareli'de çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verdi. 


Ergene Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Havzası Koruma Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, bunun için yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.


Ergene Nehri'nin geçmişte çok kirli olduğunu anlatan Eroğlu, ''Ergene Nehri 4. sınıf su kalitesinde akmaktaydı. Üzüntü kaynağımızdı. Hayat kaynağı olacak bu nehrin böyle kirli akması fevkalade üzüyordu. Burada kimse kendi vazifesini yapmıyordu. Bizim vazifemiz olmamasına rağmen atık su arıtma inşa ediyoruz. Biz sadece kontrol edip ceza kesecektik. Ama tabi bu böyle olmuyordu. Yıldırım hızıyla çalışmaya başladık....