15 / 05 / 2024

Ergene Nehri Marmarayı öldürüyor

Ergene Nehri Marmarayı öldürüyor

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu ergene nehrine can suyu oldu. 4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi.

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu 2 yıl ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, siyah akan Ergene Nehri’ne atıksu bırakan fabrikaların kirlilik derecesinin belirlenmesinde en önemli kriter olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı parametre limitlerini azaltmaları için 6 Mayıs’ta dolan zorunluluğu iki yıl erteledi

Ergene Nehri'nin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti...

Ergene nehri kanser saçıyor!

Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf İslam Atalay, “Halkımızın kirlilik ile ilgili olarak en çok merak ettiği konu Ergene Nehri ile sulanan tarlalarda yetişen ürünlerimizin durumu ve bu zehirlerin yediklerimize de bulaşıp bulaşmadığı...

Ergene Nehri'ni kirletenlere 3.3 milyon lira ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ergene Nehri'nde süren ıslah çalışmaları işe yaradı. İlk 6 ayda 5 bin 807 ton ambalaj atığı çöpe karışmadan toplanırken, yapılan 964 denetimde işletmelere 3.3 milyon lira ceza uygulandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene'yi hayata döndürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla başlayan Ergene Nehri’ndeki ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. 2013 Yılı İlk 7 Ayında Yapılan 964 Denetimde İşletmelere 3.386.576 Lira İdari Para Cezası Uygulandı...

Ergene Nehri Marmarayı öldürüyor Haberi

Ergene Nehri Marmarayı öldürüyor

Tekirdağ Valiliği koordinatörlüğünde Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj AŞ tarafından Ergene Nehri’nden deşarjın yapılacağı Şerefli Deresi ve Marmara Denizi kıyısında incelemeler yapan komisyonun raporundan satır başları şöyle:



GÖÇ RANT KAYNAĞI


Yıldız Dağları yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle Trakya’nın yaşam kaynağı, Ergene Nehri ise bu ekosistemin atardamarıdır. Yaklaşık 300 bin dekarlık tarım alanlarını besler. Ergene, 20 yıldır sanayi, evsel-tarımsal ilaç, gübre atıkları ile kirletilmiştir. Ergene Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne dek etkin bir faaliyetin görülmediği anlaşılmıştır.



AĞIR METALLER ARTAR


Endüstriyel atıkların arıtılmadan dere, gölet, nehir, denize verilmesi halinde, toksik kimyasallar bu alanlara taşınır. Bu kirli yüzey suların tarımsal sulamada kullanılmasıyla tarım toprakları ağır düzeyde kirlenir. Ağır metallerle kirlenmiş toprak, kayıptır. Bölgedeki ağır metaller ve kanser konusunda insan kaynaklı çalışmalar yapılmıştır.



DERİN DEŞARJ İMKÂNSIZ


Marmara içdenizimiz. Uğradığı aşırı...