28 / 04 / 2024

ergün turandan inşaatçılara ilginç şart

ergün turandan inşaatçılara ilginç şart

TOKİ Başkanı Turan, konut yapılacak alanları havadan drone adı verilen cihazlarla incelediklerini anlatarak "Ankara'da oturarak ya da Google'dan bakarak olmuyor. Proje şirketlerinin şartnamelerine de drone şartı getirdik'' dedi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Ergün Şahin İnşaat Mobilya Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ergün Şahin İnşaat Mobilya Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Şahin tarafından kuruldu.

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

Ziraat Bankası'nın 114 inşaat şirketinden 2.1 milyar TL'lik alacağı var!

Ziraat Bankası'nın hesaplarında incemeler yapan Sayıştay, bankanın 114 inşaat şirketinden toplam 2.1 milyar TL'lik kredi alacağı bulunduğunu ortaya koydu.

Ergün Polat İnşaat Grubu'ndan Dayanıklı Binalar projesine destek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ergün Polat İnşaat Grubu Dayanıklı Binalar projesine destek veriyor...

Ergün Polat İnşaat ve BEZE Group'tan yeni ortaklık! 

İnşaat sektöründe ileri yapı teknolojilere sahip deprem yönetmeliğine uygun projelerini hayata geçiren Ergün Polat İnşaat, iletişim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren BEZE Group ile yeni bir ortaklığa imza attı. 

Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatında sona gelindi!

İnşaat çalışmalarında 7 ayın geride kaldığı Silivri 4. Etap Konutları'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

1. sınıf inşaat maliyetleri 2021!

2020 yılında uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. 1 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan cetvele göre, 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar oldu? İşte 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021...

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021!

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021 yılında ne kadar oldu? İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021...

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar?

2021'de uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar oldu?

Sancaktepe'deki salgın hastanesi inşaatında zemin betonunu döküldü!

Sancaktepe'de yapımına hız verilen salgın hastanesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Hastane inşaatında zemin betonunu dökme çalışmaları başladı.

ergün turandan inşaatçılara ilginç şart Haberi

ergün turandan inşaatçılara ilginç şart

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek konut yapılacak alanları havadan incelediklerini söyledi.  Turan, idarenin konut projelerini yaparken teknolojik imkânlardan da yararlandığını belirterek TOKİ'ye ait 2 adet multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını söyledi. 


Turan, mimari çalışan ofisler ile proje şirketlerinden de multikopter çekimi istediklerini aktarırken, "Ankara'da ya da İstanbul'da oturarak olmuyor. Google'dan bakmakla da olmuyor.  Bize proje getirirken bu çekimi istiyoruz. Proje şirketlerinin şartnamelerine drone şartı getirdik.  Görmeden karar vermiyoruz. O projenin çevreyle etkileşimini, arazideki konumunu görmek lazım.  Şehirle uyumu nedir, dağla uyumu nedir? Bütün projelerimizde bu sistemi oturttuk" dedi. Turan, bir projenin çevresiyle uyumunun siluete yansımasının önemli olduğunu kaydederek "Projemizin o şehre ne katacağını ve ne götüreceğini en...