17 / 05 / 2024

erhan usta kimdir

erhan usta kimdir

Erhan Usta, “Reform sürecini devam ettirmemiz lazım. Sıkı maliye politikası 2008’den sonra da sürdü. Ancak inşaata dayalı bir ekonomik sistem geldi. Şu anda Türkiye’nin en büyük imalatçıları arsa alıyor. Büyük firmalar da küçük üretici de öyle. " dedi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Erhan Kurdoğlu kimdir? Erhan Kurdoğlu ne iş yapmaktadır?

Erhan Kurdoğlu kimdir? Erhan Kurdoğlu’nun mesleği nedir? Erhan Kurdoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Gürsel Usta Kimdir? Gürsel Usta ne iş yapıyor?

Gürsel Usta kimdir Gürsel Usta’nın mesleği nedir? Gürsel Usta eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Çağrı Erhan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Kaç yaşında?

Lider Turizm A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Erhan kimdir? Kaç yaşında? Çağrı Erhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Çağrı Erhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Çağrı Erhan'ın yaşamına dair merak edilenler.

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Ekonomi kulislerini çalkalayan sözler: Doları bastırmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yakıyorlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın döviz baskısını kontrol altında tutmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yaktığını dile getirdi. İYİ Partili Usta, doların KKM ile belli bir ölçüde sabitlendiğini belirtirken “Hafta da 2 milyar dolar civarında da rezervi yakıyorlar” dedi.

Erhan Usta'dan Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Erhan Adalı kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Adalı kimdir? Erhan Adalı, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erhan Adalı'nın biyografisi...

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

Erhan Coşan kimdir?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirilen Erhan Coşan kimdir? Erhan Coşan daha önce hangi görevlerde bulundu?

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı hala tamamlanamadı!

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı hakkında sorular sordu...

Samsun Yörükler Mahallesi'ndeki belediyenin yıkım faaliyetleri mecliste!

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun ili Bafra ilçesi Yörükler Mahallesi'nde büyükşehir belediyesinin yaptığı yıkım ile ilgili hususları dile getirdi.

erhan usta kimdir Haberi

erhan usta kimdir


KALKINMA Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak hem son 12 yıllık ekonomi yönetiminin hem de Başbakan Yardımcısı Babacan’ın anahtar isimlerinden biri olan Erhan Usta, MHP’den siyasete girme kararının ardından ilk kez Hürriyet’e konuştu. Aylarca uğraştıkları ve Türkiye için elzem olarak gördükleri rant vergisi için Başbakan Ahmet Davutoğlu da dahil herkesin onay verdiğini ancak paketin yaşama geçirilemediğini belirten Usta, “Benim için kırılma noktası oldu. Demek ki bürokrasi bir yere kadarmış. Sonuçta doğru kararların alınabilmesi için siyasette olmak gerekiyormuş” dedi.


BÜYÜMEDE % 2 İHTİMALİ 

Usta, 2000 yılından adaylık için istifa ettiği 10 Şubat 2015’e kadar bürokraside kesintisiz olarak bulunan tek isimdi. Babacan’ın da yakın çalışma ekibi içinde bulunan Usta, ilk siyasi röportajında niçin rant vergisinin kendisi için kırılma noktası olduğunu anlattı. Bürokraside 26 yıllık bir...