02 / 05 / 2024

Erkan Yaşacan izmir imar

Erkan Yaşacan izmir imar

Sabah Gazetesi Egeli ekinde yer alan habere göre; İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, "Ne yazık ki kentimizde imar uygulamaları konusunda iflası yaşıyoruz" dedi

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

Giraudlar'ın çiftliği askıya çıktı! İzmir'e Koç Üniversitesi mi geliyor?

Kamuoyunda Giraudlar'ın çiftliği olarak bilinen ve sahipleri arasında Koç Holding’in de bulunduğu 28 hektarlık yeşil alan statüsü, "Yüksek Öğrenim Alanı" ve Kentsel Gelişme Alanı" olarak değiştiren imar planı askıya çıktı.

Ege-Koop 32. yaşını İzmir Körfez Evleri ile kutluyor!

HaberTürk Egeli yazarı Osman Gençer bugünkü yazısında Ege Koop projelerini kaleme aldı. İşte Gençer'in o yazısı...

NGY Mimarlık İnşaat Turizm Bilişim Teknoloji Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NGY Mimarlık İnşaat Turizm Bilişim Teknoloji Taahhüt Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile Başakşehir'de Aydın Yağıbasan ve Erkan Yağıbasan tarafından kuruldu.

Yataş Selena'ya 27. İzmir Mobilya Fuarı'ndan ödül!

Yatak ve mobilya sektörünün kalitesiyle fark yaratan Yataş Grup'un Selena markası 27. İzmir Mobilya Fuarı - MODEKO 2016 kapsamında her yıl verilen en iyi stant tasarımı ödülünün bu seneki sahibi oldu.

İzmir Torbalı'ya 400 yeni tesis yapılacak!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin önünü yatırım alanında açtı" dedi.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi, flamingoların yaşam alanlarını tehdit ediyor!

Doğa Derneği, İzmir’de flamingoların yaşadığı Gediz Deltası’ndaki Kuş Cenneti’nden geçecek otoyol için projenin durdurulması yönünde başvuru yaptı. Dernek proje durdurulmazsa dava açacak.

Efka Yatırım İnşaat'tan Bornova'ya yeni proje!

Son dönemde gayrimenkul yatınmlannın gözde adresi olan izmir Bornova'ya bir proje daha inşa edilecek. EKFA Yatırım İnşaat tarafından gerçekleştilecek BornCity adlı projede rezidans ve otel bir arada olacak.

İzmir-Aydın Otoyolu Antalya’ya kadar uzayacak!

Aydın’da temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir-Aydın Otoyolu’nu Antalya’ya kadar uzatacaklarını söyledi. Ramazanoğlu, “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir grubuna taşıyacağız” dedi

Pırlanta Göztepe: Bir pırlantaya sahip olmaktan daha güzeli bir Pırlanta'da yaşamaktır!

"Pırlanta Göztepe: Bir pırlantaya sahip olmaktan daha güzeli bir Pırlanta'da yaşamaktır" sloganıyla tanıtılan proje Erkan İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. Projede 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor.

Erkan inşaat Pırlanta Göztepe lokasyonuyla dikkat çekiyor!

Pırlanta Koru, Pırlanta Çamlıca, Pırlanta Feneryolu gibi mimari konseptlereimza atan Erkan inşaat'ın butik anlayışla inşa etmeye başladığı toplu yaşam alanları projesi Pırlanta Göztepe'nin temelleri yükseliyor.

İzmir Asma Bahçeler projesinde yaşam başladı!

Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir’deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, doğası ve temiz havasıyla fark oluşturan Asma Bahçeler’de yaşamın başladığını söyledi.

İzmir Gültepe'ye 12 kilometrelik yağmur suyu hattı!

İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki dört cadde için 12 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyecek.

Erkan Yaşacan izmir imar Haberi

Erkan Yaşacan izmir imar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşün konusunda İzmir'deki üst düzey yöneticisi Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan ağır konuştu. İmar yönünden son 30 yılda İzmir'e ihanet edildiğini öne süren Yaşacan şöyle dedi: "Ne yazık ki İzmir'de imar yönünden iflası yaşıyoruz. Yani önüne gelenin istediği gibi bina yapabildiği bir süreç yaşanmış. İzmir'e gerçekten de imar yönünden ihanet edilmiş. Bu ihanet 1970'lerin sonundan başlayarak devam etmiş. Bizim hem bakanlık hem de yerel idare olarak amacımız bunu rehabilite ettirmek. Bunu rehabilitasyona sokmak. Tarihi binaların yıkılarak yerlerine hiçbir altyapıyı, yol genişliğini hesaba katmadan 8-9 katlı binaların yapılmış olduğunu göz önüne aldığınızda çok doğru bir ifade bence. Kentin her yerine bakın. Her yer parsellenmiş durumda. Herkes kafasına göre bir bina yapmış, planlar...