28 / 04 / 2024

Erzincan tapu uygulamaları

Erzincan tapu uygulamaları

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

Gebze Pelitli Mahallesi'nde tapu sevinci!

İmar uygulamaları kapsamında tapu tescil işlemleri tamamlanan Gebze'deki iki bölgenin tapuları sahiplerine verildi.

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 

Tapu senetlerinde yeni dönem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı" kapsamında açıklanan karar kapsamında tapular tamamen yenilenecek. 

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 

Murat Kurum, Tapu Senetlerinin Yenilenmesi lansmanına katılacak!

Bakan Kurum yarın Ankara'daki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları tanıtım lansmanına katılacak...

Eyüpsultan'da tapu sevinci!

Eyüpsultan'da orman vasfını yitiren 2B olarak tabir edilen arazilerin imar planları ve uygulamaları biterken, tapu tescilleri de yapıldı.

Kartal Soğanlık Yeni Mahalle'ye tapu müjdesi!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Soğanlık Yeni Mahalle 2 imar uygulamaları sorununun çözüleceğini açıkladı. Öz, bölgeye tapu müjdesi verdi.

5 il için Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri kuruldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında düzenleme yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar ile Adana, Mersin, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt illeri için bölge müdürlükleri kuruldu.

Pendik'te imar uygulamaları çerçevesinde 17 bin 147 tapu dağıtıldı!

Pendik Belediyesinin sürdürdüğü programlı imar uygulamaları çerçevesinde geçtiğimiz 2014 yılında başta Kavakpınar, Çamçeşme ve Güllübağlar olmak üzere birçok mahallede 16 bin 119 tapu dağıtıldı.

Pendik'te 17 bin 147 tapu dağıtıldı!

Pendik Belediyesinin sürdürdüğü programlı imar uygulamaları çerçevesinde geçtiğimiz 2014 yılında başta Kavakpınar, Çamçeşme ve Güllübağlar olmak üzere birçok mahallede 16 bin 119 tapu dağıtıldı. Bu yılın ilk dokuz ayında bu rakama 1.028 tapu daha eklendi.

Tapu harçları kredi kartıyla ödeniyor mu?

Tapu dairelerinde 2015'te yeni uygulamalar devreye giriyor. Tapu harcı ve döner sermaye bedelleri 2015'ten itibaren kredi kartıyla ödenebilecek...

Erzincan tapu uygulamaları Haberi

Erzincan tapu uygulamaları

Düzenlenen programda açıklamalar yapan Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Şeref Kısacık, İmar Barışı, yasasının aynı zamanda çarpık yapılaşmayı teşvik eden, prim veren bir yasa olduğunu dile getirdi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Erzincan Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları” konulu meslek içi eğitim semineri Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Şeref Kısacık’ın sorumluluğunda; Harita Kadastro Mühendisi Turgay Gültekin, İstanbul Barosu Avukatlarından Ali Rıza İlgezdi tarafından verildi. Toplantının açılış konuşması yapan Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları konularında seminer vermek için Erzincan’a gelen katılımcılara teşekkür etti. 

Avukat Şeref Kısacık, "Erzincan’da çok fazla İmar Barışına ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olmadığını gördüm. Tahmin ediyordum ama tahminimden...