02 / 05 / 2024

erzurum cephanelik restore

erzurum cephanelik restore

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Erzurum Dere Mahallesi’nde bulunan Cephaneliği koruma altına aldı.

Tarihi Erzurum evleri restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor. Kültür Yolu Projesi kapsamında 22 parselde yer alan 17 tarihi evin mimari dokusu korunarak taş binalar yenileniyor. 

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek!

Tarihi Erzurum Oltu Kalesi restore edilecek. Restorasyon müjdesini Kaymakam Şenol Turan verdi.

Erzurum Zabıta Daire Başkanlığı'na yeni hizmet binası!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulabilmesi amacıyla Kombina Caddesi üzerinde bulunan, tarihi dokuya sahip 874 metrekare oturum alanı olan taş yapı, Zabıta Daire Başkanlığı hizmet binası olarak restore edildi.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu’nun en önemli simgelerinden olan Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore etmeye başladı. Çalışmalar için 7 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonunda sona gelindi!

Erzurum’un simgesi olan Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese’de yaklaşık 4.5 yıl süren restorasyonda sona gelindi. Aslına uygun şekilde restore edilen medrese Mayıs ayında turizme açılacak.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Erzurum'daki tarihi evler restore ediliyor!

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Birliği Müdürü Suat Bakır, "Rölöve ve Anıtlar Birliği olarak harap ve çürümeye terk edilmiş tarihi evleri restore ederek geri kazandırıyoruz" dedi.

Erzurum İspir'de tarihi yapılar restore edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle İspir ilçesinde yenileme çalışmalarında bulundu. Haziran ayında başlayan çalışmalar Eylül ayında son buldu. Kentsel dönüşüm projesiyle beraber ilçedeki yapılar restore edildi.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Erzurum Yakutiye'de tarihi evler restore ediliyor!

Yakutiye Belediyesi, üç kümbetler projesi kapsamında tarihe tanıklık etmiş tarihi bir Erzurum evini restore ediyor.

Erzurum'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Erzurum Dere Mahallesi’nde bulunan Cephaneliği koruma altına aldı.

erzurum cephanelik restore Haberi

erzurum cephanelik restore


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde kaybolmaya yüz tutan tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ekipleri, Dere Mahallesi’nde bulunan Cephaneliği koruma altına aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirdeki tarihi varlıkların korunacağını söyledi. Başkan Sekmen, “Erzurum Valisi Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1869-1873 yıllarında yaptırıldığı düşünülen Cephanelik taş bina, bir asrı aşkın bir süredir doğa şartları, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabeye dönmüştü. Mühendis, mimar ve arkeologlarımızdan oluşan KUDEB vasıtasıyla tarihi mekana el attık. KUDEB Tarihi Cephaneliği aslına uygun bir şekilde restore edecek. Burayı tarih severlerin hizmetine sunacağız” dedi. Taş binada temizlik ve bakım hizmetlerine başlanıldığını vurgulayan Sekmen, “Burada ilk etapta restorasyon...