05 / 07 / 2024

erzurum jeotermal kaynaklar

erzurum jeotermal kaynaklar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler: "Erzurum, termal turizmde büyük bir öneme sahiptir. Jeotermal kaynaklarımızı çok iyi kullanıp ülke olarak bu alanda zirvede olabiliriz" dedi...

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Antalya'da jeotermal alanlar ihale edilecek!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antalya'da bulunan 6 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarını ihaleye çıkarıyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türker Naslı:Ankara'da seracılıkta jeotermal kaynaklar kullanılmalı!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Bursa'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükorhan, Osmangazi, Orhangazi ve İnegöl'de bulunan 4 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli suları ihaleye çıkartıyor. ihale 23 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Aydın-Germencik’te açıldı.

Jeoloji mühendislerinden TOKİ uyarısı!

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "İzmir'in Enerjisi, Jeotermal Kaynaklar" sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, TOKİ konutlarında oturanları uyardı. Sempozyum İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapıldı.

İstanbul'da 16 jeotermal ve doğal kaynak alanları ihale edilecek!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'un Beykoz, Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Pendik, Eyüp, Çatalca, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular 26 Şubat tarihinde saat 09:00'da ihale edilmeye başlayacak.

Çanakkale jeotermal sahası ihalesi 24 Şubat'ta!

Çanakkale 15 adet jeotermal kaynak arama sahasının ihalesi 24 Şubat'ta. Kaynakların muhammen bedelleri de 25 bin lira ile 79 bin lira arasında belirlendi.

Türkiye'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 konutta yararlanılıyor!

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

Taner Yıldız: Yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istiyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: İthal kaynakların azaltılması politikalarının başında su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istediğimiz çok açık. Her birisiyle alakalı protesto görebiliyoruz"

Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 29'u yenilenebilir enerji kaynaklarından!

Türkiye 'de yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payına bakıldığında, hidroelektrik santrallerin ilk sırada yer aldığı görüldü. Hidroelektrik santrallerini, rüzgar santralleri, ve jeotermal enerji santralleri izledi.

erzurum jeotermal kaynaklar Haberi

erzurum jeotermal kaynaklar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısına katılan belediye başkanları ve birlik üyeleri onuruna Müceldili Konağı'nda akşam yemeği verdi. Organizasyona Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birlik (JKBB) Başkam ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sivas Belediye Başkam Doğan Ürgüp, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Olur Belediye Başkam Rüstem Polat, farklı şehirlerdeki birlik üyeleriyle ilçe belediye başkanları katıldı. Samimi bir atmosferde geçen etkinlikte davetliler, Müceldili Konağı'nın özel spesiyal meniisüne hayran kaldı. Erzurum mutfağının vazgeçilmez lezzetleri davetlilerin beğenisini kazandı. Küçükler, termal turizminin önemine vurgu yaptı. Başkan Küçükler, şunları kaydetti: "Erzurum'un ev sahipliğinde yapılan toplantıyı çok önemsiyoruz. Erzurum, termal turizmde büyük bir öneme sahiptir. Jeotermal kaynaklarımızı çok iyi kullanıp ülke olarak bu alanda zirvede olabiliriz....