01 / 05 / 2024

Erzurum ruhsat iptali protestosu

Erzurum ruhsat iptali protestosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alacaklar, eylem yaptı. Palandöken ilçesindeki inşaat alanında toplanan grup. kent merkezine yürüyüşe geçti.

Erzurum'da 'ruhsat iptali' protestosu sürüyor!

Ev almak için ödeme yaptıkları inşaat firmasının ruhsat problemi nedeniyle faaliyetinin durdurulması nedeniyle ödeme yapanlar ile firma çalışanları arasında arbede yaşandı. Grup, güçlükle ikna edildi.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

Erzurum New City Konutları'nı yıkan firmadan açıklama!

Erzurum'da proje ve ruhsatı olmadığı nedeniyle yıkılması kararı alınan New City Konutları'nda iş makinelerinin çalışması devam ediyor.

Erzurum New City Konutları yıkılıyor!

Erzurum'da proje ve ruhsatı olmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan, madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen New City konutlarının yıkımına başlandı. 550 bin liraya ihale edilen yıkım, 200 gün sürecek.

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

Erzurum New City 11.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum Palandöken'de Karadayı İnşaat tarafından hayata geçirilmek istenen ancak ruhsat alınamayınca inşaatı kalan ve 1500 vatandaşın mağdur olduğu New City proje alanı icradan satılıyor. 

Halk GYO-Er Konut'un Erzurum projesinde ruhsat alındı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı - Er Konut Adi Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek Erzurum Yakutiye merkezli konut projesinin inşaat yapı ruhsatı alındı.

İzmir'deki ruhsat iptali yatırımcıyı kaçırıyor!

Mavişehir'de imar planı iptalinin ardından, inşaat ruhsatı için de ilk 'iptal' kararı çıktı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, dava açma ve plan iptaline tepki göstererek, "Yatırımcılar, kente gelmek istemiyor" dedi.

Maslak 1453 projesinin inşaat ruhsatının iptali istendi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın devam eden Maslak 1453 projesine ilişkin inşaat ruhsatının iptalini istedi.

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Erzurum New City projesi ruhsatsız mı?

ERZURUM'un Yenişehir Semti'nde inşaatı, 'ruhsat ve projesi' olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinde maketlere bakarak ev alanlar, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Maden Kanunu'yla ruhsat iptali yerine idari para cezası geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor.

Erzurum ruhsat iptali protestosu Haberi

Erzurum ruhsat iptali protestosu


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alacaklar, eylem yaptı.  Palandöken ilçesindeki inşaat alanında toplanan grup. kent merkezine yürüyüşe geçti. 

Polis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Vali Ahmet Altıparmak'ın konutunun bulunduğu Paşalar Caddesi'ııde oturma eylemi yapmak isteyen gruba biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. 

Polisle grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.  Emniyet Müdürü Kamil Karabörk. vatandaşlarla görüşerek sakin olmaları konusunda uyardı.  Grup. daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyerek, Yakutiye Belediyesi önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup,...