07 / 05 / 2024

Eş mirasın ne kadarını alır

Eş mirasın ne kadarını alır

Bir kimsenin vefatı durumunda, geride bıraktığı taşınmaz mallar miras hukuku gereğince yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, Eş mirasın ne kadarını alır?

BİM aktüel ürünler kataloğu! BİM'e yarın ne geliyor? BİM'e ne gelecek bu hafta? İşte BİM'e gelen fırsat ürünler...

BİM 3 Mayıs'tan itibaren gelecek ürünler merak ediliyor. Bim 3 Mayıs-10 Mayıs aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Peki BİM aktül ürünler kataloğu! BİM'e yarın ne geliyor? BİM'e ne gelecek bu hafta? 

Peş peşe zam gelmişti: Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? 13 Ağustos 2023

Akaryakıt fiyatlarının ne kadar olduğu merakla sorgulanıyor. Son üç ayda motorin fiyatları yüzde 106’lık zammı görürken benzindeki fiyat artışı ise bu dönemde yüzde 82.4’e ulaştı. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar?

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Babalar gününe özel yüzde 70'e varan indirim! Gülaylar altından en anlamlı babalar günü hediyesi! Fırsatı kaçırmayın

Gülaylar altında babalar gününe özel yüzde 70'e varan indirim kampanyası başladı. Altın tesbihten, kol düğmesine kadar en anlamlı babalar günü hediyeleri Gülaylar altında satışta. İşte Gülaylar altın 11 Haziran 2023 fiyat listesi.

İslam Memiş gümüşün ne kadar olacağını peş peşe açıkladı! Elinde gümüş olanlar aman dikkat!

Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını peş peşe açıkladı. Elinde gümüş olanlar aman dikkat! İşte o rakam...

Doların ne kadar olacağı peş peşe açıklandı, bu rakamları görenin aklı gitti! Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın

Doların ne kadar olacağı peş peşe açıklandı, bu rakamları görenin aklı gitti... Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın...

İslam Memiş gümüşün ne kadar olacağını peş peşe açıkladı! Gümüş yatırımcıları aman dikkat!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  gümüşün ne kadar olacağını peş peşe açıkladı. Peki gümüş ne kadar olacak? Gümüş yatırımcıları aman dikkat!

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? Hemen bakın! İşte 20 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün son zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar? Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? 20 Mart 2023 altın fiyatlarına hemen bakın. 

14 ayar kelepçe altın bilezik ne kadar? Altın kelepçe bilezik kaç TL? 9 Mart 2023 Altınçizgi fiyat listesi

Altın Kelepçe bilezikler düğünlerin geleneksel takısı haline geldi. Hemen hemen her geline takıla bu altın kelepçe bilezikler binlerce kadının hayalini süslüyor. 14 ayar kelepçe altın bilezik ne kadar? Altınçizgi 9 Mart 2023 fiyat listesi.

Demir fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin fiyat listesi araştırılıyor. Son zamanlarda peş peşe indirim gelen demir fiyatlarının güncel fiyatları merak ediliyor. Demir fiyatları bugün ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 8 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları haftaya hızlı girdi. Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Vodafone’dan çok konuşulacak bir duyuru geldi! Sevgililer Günü’ne özel hediye verecekler!

Sevgililer Günü yaklaşırken firmalardan çeşitli kampanya haberleri de gelmeye devam ediyor. Vodafone, internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile abonelerine Sevgililer Günü’ne özel hediye uçak bileti kampanyası duyurusunda bulundu.

Eş mirasın ne kadarını alır Haberi

Eş mirasın ne kadarını alır


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Eş mirasın ne kadarını alır'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Eşime ait bir evde oturuyoruz. Çocuğumuz yok. Eşimin önce vefatı halinde diğer mirasçılar beni bu evden çıkarabilir mi? Ş.Ş. 

Eşinizin önce ölümü durumunda diğer mirasçıların kim olduğu önem arzediyor. Çocuk olsaydı eşin miras payı terekenin dörtte biri olacaktı. Çocuk yok, bu durumda acaba ikinci derece mirasçı var mı? İkinci derece mirasçı anne-baba ve kardeşlerdir. Şayet bu mirasçılar varsa eşin miras payı terekenin yarısıdır. Yani böyle bir durumda eşin önce ölmesi halinde okuyucum oturdukları dairenin yarısına sahip olacak.

Bunlar yoksa pay aratacak. Aile tablosunu bilseydim miras payını tam olarak söyleyebilirdim ancak şimdiki bir tahmin. Fakat en az yarısı okuyucumun olacak. Böyle...