01 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi kalktı mı

Eş muvafakatnamesi kalktı mı

Aile konutu şerhi bulunan bir konutun satılması veya kiraya verilmesi için eşin “eş muvafakatnamesi” olarak adlandırılan onayı vermesi gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi imzalatmayana konut kredisi yasağı!

Eş muvafakatnamesi imzalatamayan kişi konut kredisi kullanamıyor. Konut kredisiyle ilgili olarak tesis edilecek olan ipoteğe eşin de onayı gerekiyor.

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi olan gayrimenkul üzerinde işlem yapılabilmesi için eşin rızası olması gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Medeni Kanun'da yer alan hükümlere göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili tasarruflarda bulunamıyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Bazı emlak ve gayrimenkul işlemlerinde yetkili kişiler/kurumlar muvafakatname isteyebiliyor. Peki, eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Eş muvafakatnamesi örneği 2015!

Türk Medeni Kanunu esaslarına göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. İşte, eş muvafakatnamesi örneği 2015!

Tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanıyor. İşte, tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri, herkesçe bilinen ve belirlenebilen yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. İşte, aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın malikleri Türk Medeni Kanununa göre diğer eşin rızası olmadan konut üzerinde işlem yapamıyor. Peki, aile konutu eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Aile konutu olarak tapuya şerh edilmiş taşınmazların satılması veya kiraya verilmesi için eşin "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan eşin onayı gerekiyor. İşte, Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Eş muvafakatnamesi kalktı mı?

Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak biliniyor. Peki, eş muvafakatnamesi kalktı mı?

Konut satışında eş muvafakatnamesi gerekir mi?

Bir kimse, eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan bazı tasarrufları gerçekeleştiremiyor. Peki, konut satışında eş muvafakatnamesi gerekir mi?

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir?

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir?

Eş muvafakatnamesi örneği!

Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan herhangi bir işlemde bulunamıyor. İşte, eş muvafakatnamesi örneği!

Eş muvafakatnamesi kalktı mı Haberi

Eş muvafakatnamesi kalktı mı

Eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor. Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. 

Ancak; ipoteğin hukuken geçerli olarak kurulması için diğer eşin bu yönde muvaffakat vermesinde gerek bulunmuyor. İpotek şekli şartlar yerine getirildiğine hukuken kurulmuş sayılıyor ne var ki diğer eş sonradan ipoteğe konu taşınma üzerinde aile konutu olduğuna yönelik bir hak ileri...