01 / 05 / 2024

Esaslı tadilat nedir

Esaslı tadilat nedir

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

İzmir Ödemiş Lake Otel'in temeli atıldı!

Ödemiş Belediyesi, Gölcük Mahallesi'nde "esaslı tadilat karşılığı uzun süreli kiralama, işletme modeli" ile baştan aşağı yenileyeceği Gölcük Otel'in temelini attı.

Gölcük Otel ve Lokantası tadilat ve kiralama ihalesi 20 Haziran'da!

Ödemiş Belediyesi'nden esaslı tadilat yapım karşılığı uzun süreli kiralama, işletme ve mülkiyetin devir işi ihale ediliyor...

Basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Basit tamir ve tadil, yapılarda esaslı tadilat kapsamında olmayan tadiller oluyor. Peki, basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Esaslı tadilat nasıl yapılır?

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

Kiracı tahliye taahhüdü nedir?

Kiracı tahliye gerekçeleri arasında kiranın ödenmemesi, mal sahibinin ihtiyacı olması, kiralanan taşınmazda esaslı onarım veya yıkım yapılması ile tahliye taahhüdünün verilmiş olması gibi nedenler yer alıyor. Peki, kiracı tahliye taahhüdü nedir?

İmar planı tadilatı nedir?

Nazım imar planı ya da Uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği uygulamasının problem olduğu durumlarda ne yapılır? İmar planı tadilatı nedir? İmar planı tadilatı nasıl yapılır?

Onarım uygunluk belgesi nedir?

Onarım ön izin belgesi; Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEB tarafından verilecek belgeye deniyor. Peki, onarım uygunluk belgesi nedir? Onarım uygunluk belgesi, nereden alınır?

Onarım ön izin belgesi nedir?

Onarım uygunluk belgesi, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor. Peki, onarım ön izin belgesi nedir? Belge nereden alınır?

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Tadilat kredisi nedir?

Bankalar mesken alım satımlarının yanı sıra, sahip olunan meskenlerde yapılacak tadilatlar için de kredi paketleri sunuyor. Peki, tadilat kredisi nedir? Bankaların tadilat kredisi özellikleri nelerdir?

Ev geliştirme kredisi nedir?

"Konut geliştirme kredisi", "konut tadilat kredisi" ve "konut yenileme kredisi" gibi isimler ile de nitelendirilen ev geliştirme kredisi nedir? Ev geliştirme kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Esaslı tadilat nedir Haberi

Esaslı tadilat nedir

Esaslı tadilat, yapılarda taşıyıcı unsuru etkileyen veya yapı inşaat alanını veya emsale konu alanını veya taban alanını veya bağımsız bölüm sayısını veya ortak alanların veya bağımsız bölümlerin alanını veya kullanım amacını veya ruhsat eki projelerini değiştiren işlemleri oluyor. Esaslı tadilat, ruhsata tabi tutuluyor.


Esaslı tadilat esasları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Yönetmelik gereğince mevcut yapının esaslı tamir ve tadili, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmaması şartı ile imar planı, bu Yönetmelik hükümleri ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılabiliyor. 


Ancak, ilave esaslı tamir ve tadil yapılabilmesi için ruhsat alınması zorunlu oluyor.


Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat, ilave ve esaslı tadillerde, sonradan değişiklik yapılması istendiğinde mimari projenin yeniden tanzim edilmesi gerekli oluyor. 


Bu değişiklik yapının statik ve tesisat esaslarında da değişiklik yapılmasını...