05 / 05 / 2024

Eşe Eğerci okul

Eşe Eğerci okul

Uşak Eşme Konak Köyü'nde tek katlı koltuğu bile olmayan evinde yaşayan Eşe Ana, 17 yıl önce Hakkari'de şehit olan oğlunun tazminatını ve maaşlarını okul yapılması için bağışlayınca haberlere konut olmuştu..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

Son dönemde üniversite adaylarının gözleri, tercih döneminde okul ücretlerine çevriliyor. Peki hangi vakıf üniversitesinin ücreti ne kadar, kaç TL? İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri...

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

Veliler müjde! Bakan Özer açıkladı: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Okullar uzatılacak mı? Yaz tatilinde okul olacak mı, telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak?

Okullar uzatılacak mı ve yaz tatilinde okul olacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki telafi eğitimi hangi şehirlerde olacak? İşte detaylar...

e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak! Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere müjde peş peşe zam geldi..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklara sağladığı destek devam ediyor. Bu kapsamda yardımdan e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak. Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere çok sevinecek...

Öğrenciler bu habere bayılacak! Milli eğitim şurasında kabul edildi

Okul terklerini ve ücretsiz öğle yemeği projesini gündemine alan bakanlıktan yazılı açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin azaltılmasına ilişkin çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Açıklamasını yaptı.

A101'e ucuz okul ürünleri geliyor! A101 Aktüel ürünler 1 Eylül kataloğu yayımlandı! İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

A101'in 1 Eylül 2022 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda okul ürünleri dikkat çekti. Peki A101'e bu hafta hangi kırtasiye malzemeleri gelecek, fiyatları ne olacak? İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yüzde 300'e varan zamlar velileri şoke etti

Okula dönüş bu yıl veliler için sancılı bir sürecin başlangıcı olacak. Okul kıyafeti, çantası, eşofmanı ayakkabısı derken adeta uçuşa geçen fiyatlarla epey zorlanacak veliler şimdiden okul çantasını doldurmanın zorluğunu yaşamaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Özer’den okul kayıt paralarına ilişkin açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son zamanlarda yaşanan okul kayıt parası adı altında zorunlu bağışlara ilişkin yapılan şikayetler üzerine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir'de 4 yeni inşa edecek.

TOKİ'den Eskişehir'e 3 yeni okul!

Eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Eskişehir'de 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Balıkesir'e 4 yeni okul! İhalesi bugün!

Balıkesir Burhaniye Kocacami 20 Ders İlkokul, Gönen İlçesi Kurtuluş 20 Ders İlkokul ve Rüstem 12 Ders MTALise, Dursunbey İlçesi Üçeylül12 Derslikli İlkokul Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Eşe Eğerci okul Haberi

Eşe Eğerci okul

UŞAK Eşme'de, 70 yaşındaki Eşe Eğerci 17 Yıl önce Hakkari'de şehit olan oğlu Mustafa Eğerci'nin şehitlik tazminatı ve maaşına 15 yıl hiç dokunmayarak biriktirdi. İki yıl önce toplam 250 bin TL'yi de oğlunun adına okul yapılması için de Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladı. Eşe Ana'nın bu örnek davranışı o dönem VATAN'ın manşeti de oldu. 


Dört çocuğu olan Eşe Ana, Konak Köyü'nde tek katlı evinin yer minderiyle kaplı koltuk olmayan salonunda, sadece ufak bir televizyon ve bir de kömür sobasıyla görüntülendiğinde bu örnek davranışı gözyaşlarına neden oldu. 


Törene katılacak

İşte tam iki yıl sonra Eşe Ana'nın hayali olan okulun tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Eşe ananın oğlu Kamil Eğerci, okul için Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerinde, ilçenin bir imam hatip lisesine...