29 / 04 / 2024

eşe ev devri yapmak

eşe ev devri yapmak

Eşe tapu devredilmek istenmesi durumunda yapılacak tapu işlemlerinde masrafların olup olmayacağı merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, Eşe ev devri durumunda tapu masrafı olur mu?

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.

Konut faiz kredisi faizleri düşecek iddiası! Konut kredilerde faiz kararı ne yönde olacak?

Ev fiyatları yükseldikçe, ev alıcıları daha düşük faizli konut kredisi oranları beklemeye başladı. Halk bu konuya dönük "Konut faiz kredisi düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Konut kredileri düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte konu hakkında bütün ayrıntılar...

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Bir oynadıkça kazan türü oyun olarak dikkat çeken Axie Infinity'e ev sahipliği yapan Ethereum bağlantılı bir yan zincir (side-chain) olan Ronin köprüsü üç ay süren bekleyişten sonra yeniden açılıyor. 

Eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022

Kendi üzerinde kayıtlı olan bir gayrimenkulünü eşine devretmek isteyenler işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022...

Kim Kardashian, Kanye West'ten Hidden Hills'teki evi aldı!

40 yaşındaki reality show yıldızı Kim Kardashian, ayrılmadan önce Kanye West'in de oturduğu, fakat boşanma aşamasında çocuklarıyla beraber yaşadığı konutu satın aldı. Kardashian, West'e ev için 23 milyon dolar ödedi.

Ağrı Belediyesi'nden inşaat bekçisine ev sözü! 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yalnız yaşayan inşaat bekçisi Aziz Öztürk'e ev ve evlendirme sözü verdi. 

Hissedarların gayrimenkul üzerindeki hakları aynı mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Ölen babamdan annem ve 3 kardeşe ev miras kaldı. Ağabeyim de öldü mirasçıları çocukları. Kardeşim, hem annemin hem de yeğenlerin hisselerini alarak yüzde 75 paya sahip olacağını, binayı yıktıracağını söylüyor. Ben olmadan bunu yapabilir mi?" sorusunu yanıtladı.

İbrahim Kutluay, Demet Şener'e ev mi verdi?

Demet Şener ve İbrahim Kutluay aynı gün Bebek’te kameralara yakalandı. İbrahim Kutluay'ın kendisine ev verdiği iddialarını yalanladı...

Bayana uygun ev ilanına 8 bin TL'lik ceza verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bekar erkeğe ev kiralamayan emlakçı ve ev sahibine ceza verdi...

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

eşe ev devri yapmak Haberi

eşe ev devri yapmak

Eşe ev devri durumunda tapu masrafı olur mu?

Kendi adına kayıtlı olan bir gayrimenkulün eşe devredilmek istenmesi durumunda yapılacak tapu işlemlerinde masrafların olup olmayacağı merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, Eşe ev devri durumunda tapu masrafı olur mu, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapuda gerçekleşen tüm işlemlerde taşınmaz mal malikinden masraf talep ediliyor. Eşe tapu devri yapılması hususunda iki seçenek bulunuyor. Bunlar: tapuda satış yapılması veya tapunun hibe edilmesi.


Tapuda yapılan satışlarda, satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması isteniyor. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan isteniyor.


Tapunun hibe edilmesi durumunda da söz konusu gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.


Eşe ev devri durumunda gereken belgeler..

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin...