18 / 05 / 2024

esenler davutpaşa kışlası

esenler davutpaşa kışlası

YTÜ'ye tahsis edilen ve tescilli 16 yapıyı barındıran tarihi Davutpaşa Kışlası'nda Koruma Kurulu'ndan izinsiz inşaat yapıldığı ortaya çıktı. I No'lu Kurul suç duyurusunda bulundu.

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Çorum Redif Kışlası'nın restorasyonunu Bakanlık tamamlayacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle restorasyonuna başlanan Çorum'daki Redif Kışlası, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle tamamlanarak hizmete açılacak.

10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı!

Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı nereden geçecek? Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı hangi hatlarla entegre olacak? Hattın uzunluğu kaç kilometre? İşte tüm detaylarıyla 10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı...

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınıyor!

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

esenler davutpaşa kışlası Haberi

esenler davutpaşa kışlası

Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan ve 1999'da Yıldız Teknik Üniversite si'ne yerleşke olarak tahsis edilen tarihi Davutpaşa Kışlası'nda Koruma Kurulu'ndan izinsiz inşaat yapıldığı ortaya çıktı. II. Mahmut'un Yeniçeri Ocağı'nı kaldırarak yerine oluşturduğu Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusu için mimar Krikor Amira Balyan'a 1826 yılında yaptırdığı kışlada koruma kurulları tarafından teseillenmiş toplam 16 adet tescilli yapı yer alıyor. 


Dolayısıyla kışlanın yer aldığı alanda yapılacak her inşaat faaliyeti için İstanbul I No'lu Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerekiyor.

1 No'lu Kurul ise Ocak 2014'te aldığı kararda Kışla binasının bitişiğinde yapılan Teknopark yapılarının inşaatının kuruldan izinsiz inşa edildiğini tespit etti. 67 ada 29 parselde yapılan izinsiz inşaat faaliyetleri ile ilgili sorumlular hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

İzinsiz...