22 / 05 / 2024

esenler karabayır dönüşüm

esenler karabayır dönüşüm

Bu başarıyı kalıcı hale getirmek isteyen Esenler Belediyesi, ilçeyi eğitim vadisine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje sayesinde Karabayır olarak bilinen alan, yeni adıyla Tuna Eğitim Vadisi'ne dönüştürülüyor.

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili; “Bu kadar büyük bir projeyi başlattığınız için sizi tebrik ediyorum. Hayran kaldım” ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

Esenler'de kentsel dönüşüm için 1.5 milyar TL harcandı! 

Esenler Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu Esenler Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Faaliyet raporuna göre; 1 buçuk yılda kentsel dönüşüme 1.5 milyar TL yatırım yapıldı. 

O ilçede hak sahipleri 9 yıldır dönüşüm bekliyor!

Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduru olan vatandaşlar, “Çürük binalarda yaşıyoruz. Gidecek yerimiz yok. Ölmek istemiyoruz!” açıklamasında bulundu. 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesinde müteahhitler sözlerini tutmayınca on binlerce ev sahibi perişan oldu.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 konut projesinin temeli atıldı. 

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Esenler'deki kentsel dönüşüme 'bisiklet yolu' davası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'bisiklet yoluyla ilgili bir somut düzenleme' bulunmadığı nedeniyle Esenler'in kentsel dönüşüm planlarına dava açtırdı.

'Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği' bilgilendirme toplantısı yarın!

Esenler Belediyesi tarafından yarın saat 10:00'da Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde "Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Esenler’de çok boyutlu kentsel dönüşüm planı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm için hukuki ve ekonomik altyapının hazır olduğunu ve bu doğrultuda riskli evlerde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm için fedakârlık yapması gerektiğini dile getirdi.

Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm basın toplantısı yarın!

Şimdiye dek Esenler'de 40 bini aşkın konut dönüştü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, 17 Ağustos Depremi'nin 20'nci yılında 17 Ağustos ve Esenler’de Kentsel Dönüşüm Basın Toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

esenler karabayır dönüşüm Haberi

esenler karabayır dönüşüm


Esenler'in eski adıyla Karabayır Mahallesi, yeni adıyla Tuna Mahallesi'nde bulunan alan artık eğitim vadisi olacak.


Esenler, en kalabalık ve en genç nüfusa sahip ilçe olma özelliğinden dolayı yaşadığı sıkıntıların üstesinden bir bir gelmeye devam ediyor. Bundan yaklaşık dört yıl önce 80 kişilik sınıflarda eğitim görmeye çalışan çocuklar, bugün özel okulların sınıf mevcutlarıyla eşdeğer sınıflarda, daha kaliteli eğitim alarak başarılarını taçlandırıyor.


TUNA EĞİTİM VADİSİ


Bu başarıyı kalıcı hale getirmek isteyen Esenler Belediyesi, ilçeyi eğitim vadisine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje sayesinde Karabayır olarak bilinen alan, yeni adıyla Tuna Eğitim Vadisi'ne dönüştürülüyor.


KAMULAŞTIRMADA SONA GELİNDİ


Konuyla ilgili vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Esenler Belediyesi, toplamda 14 bin metrekare olacak olan eğitim vadisi için kamulaştırmaların büyük bir bölümünü tamamladı. Sona gelinen kamulaştırma çalışmaları...