08 / 07 / 2024

Esenler Karabayır Tuna Eğitim Vadisi Projesi

Esenler Karabayır Tuna Eğitim Vadisi Projesi

Esenler’in Karabayır Mahallesi yıllardır olumsuzluklarla anılıyordu. Artık o günler geride kaldı. Atılan dev adımlarla tarihi Karabayır Mahallesi artık çok daha ”Aydınlık” oluyor.

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

Medfer Metal Anonim Şirketi kuruldu!

Medfer Metal Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 15 milyon TL sermaye bedeli ile Ergin Erel, Emine Sevinç Özşen ve Adem Karabayır ortaklığında kuruldu.

Nfk Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nfk Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fikret Karabayır ve Nurettin Karabayır ortaklığında kuruldu.

Elisa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Elisa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Sultangazi'de Murat Karabayır ve Mehmet Zeyrek ortaklığında kuruldu.

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Esenler Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Esenler Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile Yunus Furkan Akbal tarafından açıldı.

Esenler Ömür Sitesi'nde 10.1 milyon TL'ye satılık 13 daire!

Esenler Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Belediyeye ait, İstanbul ili, Esenler ilçesi, Turgut Reis Mahallesi,  823 ada 38 parselde yer alan Ömür İstanbul sitesinde yer alan 13 daireyi 10 milyon 127 bin TL'ye satıyor...

Daf Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daf Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Karabayır ve Yusuf Kuş ortaklığında kuruldu.

Esenler Ömür Sitesi'nde 15.7 milyon TL'ye satılık 20 konut!

Esenler Belediyesi, İstanbul ili, Esenler ilçesi, Turgut Reis Mahallesi, 823 ada 38 parselde yer alan Ömür İstanbul Sitesi'ndeki 20 konutu 15 milyon 701 bin TL'ye satıyor.

Esenler Tuna Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Tuna Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

Esenler'de aylık 50 bin TL'ye kiralık kültür merkezi! 

Esenler Belediye Başkanlığı Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü, Tuna Mahallesi'nde yer alan kültür merkezini kiraya verecek.

Esenler Karabayır Tuna Eğitim Vadisi Projesi Haberi

Esenler Karabayır Tuna Eğitim Vadisi Projesi

Esenler’in eskiden  Karabayır Mahallesi adıyla bilinen şimdiki adıyla Tuna Mahallesi olarak geçen mahallesi, eğitim vadisine dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırma kararı alındı. Eski Karabayır Mahallesi’nde bulunan 91 bina yıkılarak tarihe gömüldü. Esenler Karabayır’da bundan sonra 18 bin metrekarelik alanda ”Tuna Eğitim Vadisi Projesi” yükselecek. Bu projeyle birlikte ilçedeki derslik sıkıntısı ortadan kaldırılacak. Anaokulu, meslek lisesi, spor salonları gibi çok sayıda eğitime destekli kurumlar yer alacak.

Tarihi ”Tuna Eğitim Vadisi Projesi” hakkında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projeyle ilgili: ”Tuna Mahallesi’nde büyük bir büyük bir eğitim kampüsü yapıyoruz. Tuna Mahallesi artık olumsuzluklarla değil, eğitimle anılacak. Tuna Eğitim Vadisi bitiğinde ilçedeki okullardaki derslik sayısı 1.700 olacak. Ve böylece derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından da ideal sayıya ulaşmış...