22 / 07 / 2024

Esenlere tarihi kentsel dönüşüm müjdesi

Esenlere tarihi kentsel dönüşüm müjdesi

Başbakan Davutoğlu, ilçenin kuzeyinde yer alan 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması ile 2,5 milyon metrekare alana sahip dünyanın en büyük üçüncü şehir parkının Esenler'de yapılacağını söyledi.

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Bitlis'te tarihi kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, bölgedeki 40 metrekarelik alanda ‘Tarihi Kentsel Dönüşüm’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Ustaoğlu, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Tarihi Yarımada kentsel dönüşüme açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünya mirası Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştiriyor. İBB’nin belirlediği 22 adet “kentsel dönüşüm fırsat alanı”ndan biri olan Tarihi Yarımada’daki siluet kararları ve imar hakları kentsel dönüşümün önüne açacak şekilde yeniden planlanıyor.

Malatya Beydağı TOKİ başvuru tarihi!

Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 322 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.

TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi!

TOKİ'nin Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan 135 konut kura ile satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi...

Esenlere tarihi kentsel dönüşüm müjdesi Haberi

Esenlere tarihi kentsel dönüşüm müjdesi

Esenler Dörtyol Meydanı, tarihi bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. İlçe halkı Esenler'in tarihini ve talihini değiştirecek dev projenin açıklanacağı alanı saatler öncesinden hınca hınç doldurdu. On binlerce Esenlerlinin coşkusu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişiyle doruğa ulaştı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun karşıladığı Başbakan Davutoğlu'na Esenlerliler yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Esenlerliler, "Esenler, seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Başbakan Ahmet Davutoğlu" tezahüratlarıyla Dörtyol Meydanı'nı adeta inlettiler.


Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Devir-Teslim Töreni'ne Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bokzır, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge, Ahmet Haldun Ertürk, Ünal Kacır, AK Parti Genel Başkan...