27 / 04 / 2024

esenyurt kentsel dönüşüm

esenyurt kentsel dönüşüm

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, İstanbul’da en çok konut satışının gerçekleştirildiği ilçeler sıralamasında son yıllarda zirveye oturan Esenyurt’un, ilde kentsel dönüşüme ihtiyacı olmayan nadir ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Fikirtepe yeni imar planına kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeleri peş peşe veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe için yeni imar planı hazırlandığını söyledi.

Esenyurt'ta kentsel dönüşüm çilesi bitmiyor!

İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümle yapılan bir sitenin sakinleri, inşaat şirketinin borçlarını ödeyemediği için alacaklıların da asansörler ile boş dairelerdeki kapı, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye başladığını söylediler.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Esenyurt'a dönüşüm sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt'un bugün beton yığınına dönüştüğünü dile getirerek dönüşüm sözü verdi.

Esenyurt'ta gayrimenkul değerlerinin artışı ev sahiplerine yaradı!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt'taki konut satışlarını değerlendirdi. İşte o röportaj.

Esenyurt yüksek binalarıyla Avrupai kent oldu!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Kadıoğlu, Esenyurt'a ciddi büyüme olduğunu ve ilçenin sağlık ve turizm merkezi haline geldiğini belirtti.

Esenyurt'taki dönüşümle yeni bir şehir planlaması yapıldı!

Esenyurt Sultaniye Mahallesi Turgut Reis Konutları sakinleri tarafından hazırlanan çay sohbetine Katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Bu ülkede bizim görevimiz barışı ve kardeşliği inşa etmektir” dedi.

Necmi Kadıoğlu: Dönüşümle yeni bir şehir yapılandırdık!

Esenyurt Sultaniye Mahallesi Turgut Reis Konutları sakinleri tarafından hazırlanan çay sohbetine Katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Biz kentsel dönüşüm ile yeni bir şehir yapılanması gerçekleştirdik" dedi.

Necmi Kadıoğlu: Kentsel dönüşümde 10 yılda yüzde 65 yol aldık!

Yüzde 95 ’i kaçak olan Esenyurt’ta dönüşümün startı 10 yıl önce verildi. Dev inşaat firmalarının şantiyeye çevirdiği ilçede gecekonduların yerinde milyon dolarlık konutlar yükselmeye başladı.

Necmi Kadıoğlu: Günde 16 inşaat ruhsatı veriyoruz!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, günde 16 inşaat ruhsatı verdiklerini belirterek, “120 bin konutu dönüştürdük. Kentsel dönüşümde yüzde 65’e ulaştık” dedi. Kadıoğlu, ilçede 9 yılda 120 bin konut ve 9 bin 600 işyerinin yenilendiğini söyledi.

Binaların yıkımına 5 Ekim'de İstanbul Esenyurt'tan başlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı kentsel dönüşüm çalışmaları 5 Ekim'de 35 ilde başlıyor. Bakan Erdoğan Bayraktar, çalışmalara öncelikle 6 bin 500 yapıyı yıkmakla başlayacaklarını belirterek, startın Esenler'den verileceğini kaydetti

Esenyurt'ta 25 müteahhit iki belediye arasında kaldı!

Esenyurt'ta iki belediye arasında kalan 25 müteahhite ait çalışmalar durunca, kentsel dönüşüm projesine balta vuruldu...

Hemg Mimarlık Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Anonim Şirketi kuruldu!

Hemg Mimarlık Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Mehtap Güneş tarafından kuruldu.

Arslan Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Telekomünikasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arslan Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Telekomünikasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Arslan tarafından kuruldu.

Korkmaz Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Korkmaz Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 5 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Arslan tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm ev fiyatını artırdı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar bölgeleri değerine değer kattı. En çok rağbet gören bu bölgelerde konut projelerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Erve Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Erve Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile, Esenyurt'ta, Ersin Eskikurt ve Vedat Alaylar ortaklığında kuruldu.

Özyurtlar, Esenyurt'un kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlıyor!

Özyurtlar, Esenyurt'un kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlama misyonunu üstlenerek ilçeye katma değer yaratan projeleri yaşama geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Esenyurt, yatırımcıların vazgeçilmez adreslerinden biri...

Boğaziçili öğrenciler kentsel dönüşüm araştırmaları için Esenyurt'u seçti!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kentsel dönüşüm konulu araştırmaları için Esenyurt’u seçti. Öğrenciler, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu’ndan ilçede yapımı devam eden kentsel dönüşüm hakkında bilgi aldı...

Kentsel dönüşüm arsa fiyatlarını uçurdu!

Kentsel dönüşüme bağlı olarak 2013 yılında arsa fiyatları en çok artış gösteren semtler Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Esenyurt, Zekeriyaköy, Küçükçekmece, Sarıgazi ve Zeytinburnu olarak sıralanıyor. Kentsel dönüşüm arsa fiyatlarını uçurdu...

Kentsel dönüşüm inşaat firmaları için iyi bir reklam unsuru oldu!

Kentsel dönüşüm firmalarının reklam silahlarından biri olmaya başladı. Bulut İnşaat, eski evini getirenlere, Esenyurt'taki yeni projelerinden ev verecek. Böylece bir ayda 2 bin 500 daire satacak...

Konutta KDV: Beyoğlu kentsel dönüşüm alanında yüzde 18, Esenyurt'ta yüzde 1!

Hükümet, konutta uygulanan KDV sistemini topyekûn değiştirdi. Meclis Genel Kurulu'nda son dakikada yapılan bir düzenlemeyle kentsel dönüşüm ve özelleştirme kapsamında yapılan konutlar istisna kapsamından çıkarıldı.

Kentsel dönüşümün yıldızı Esenyurt oldu!

İstanbul'da imar artışı verilerek kentsel dönüşüm yapılmaya çalışılırken, Esenyurt ilçesi bu dönüşümü imar artışı almadan gerçekleştirdi...

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

esenyurt kentsel dönüşüm Haberi

esenyurt kentsel dönüşüm

Esenyurt, 1999'da yaşanan İzmit ve Düzce depremlerinden sonra başlatılan yenilenme çalışmalarıyla büyük bir dönüşümden geçti. Depremlerden önce çarpık kentleşmenin yaşandığı ilçede 2000’li senelerde hız kazanan kentsel dönüşüm hareketine, yeni deprem yönetmeliği de yön verdi. Riskli binalar, yıkılıp yönetmeliğe uygun şekilde yenilendi.

Sıfırdan inşa edilen binalarda da yönetmelik de dikkate alındı. İlçenin 100 bini geçmeyen nüfusu, o günlerden bu yana yapılan hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleriyle 1 milyona ulaştı. Depreme karşı dayanıklı zemini ve sağlam binalarıyla Esenyurt, kentsel dönüşüm hareketini bundan bundan 20 seneyi aşkın zaman önce deneyimleyen bir ilçe olarak dönüşümün geleceğine projeksiyon tutuyor. 

Bölgede hayata geçirdiği markalı konut projeleriyle Esenyurt’un hem ekonomik hem de toplumsal gelişimine yön veren Özyurtlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

1 milyon...