04 / 05 / 2024

Esenyurt Milpark ilk etap satılık

Esenyurt Milpark ilk etap satılık

Milpark Projesi'nin fiyatlama riskiyle ilave finansman yükünü göz önünde bulundurarak, 2'nci ve 3'üncü etaplarının yapılmasından vazgeçilmiştir. Aydın Doğan'ın Esenyurt'taki projesi, imarda değişiklik yapılmasıyla bozuldu.

İstanbul'un batısına ilk metro geliyor! Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın yüzde 25'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın müjdesini vererek, hatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Web Tapu ile Esenyurt'ta 150 bin işlem gerçekleşti!

Web Tapu sistemini kullanan ilk ilçelerden biri olan Esenyurt'ta son 10 ay içerisinde  150 bin tapu işlemi gerçekleştirildi. 

Tamer Özyurt: Esenyurt, 2020’nin de yıldızı olacak!

İstanbul’da çok konut satışının gerçekleştirildiği ilçeler sıralamasında son yıllarda zirveye yerleşen Esenyurt, yılın ilk 8 yında da bu konumunu korudu.

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bedelsiz arazi tahsisi mi yapıldı?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

İstanbul'da 2019'un ilk yarısında 91 bin 561 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; İstanbul'da 2019 yılının ilk yarısında 91 bin 561 konut satıldı. En konut satışı ise Esenyurt'ta gerçekleşti...

Yılın ilk beş ayında en çok konut Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul'da yılın ilk 5 ayında 78 bin 433 konut satıldı. En çok 11 bin 961 adet ev satışıyla Esenyurt oldu. 

Konut satışında rekor Esenyurt ve Pendik'te!

İstanbul'da yılın ilk 5 ayında 78 bin 433 konut el değiştirirken, en fazla konut 11 bin 961 adetle Esenyurt'ta satıldı...

Esenyurt, 2019 yılında da en çok konut satılan ilçe olacak!

Esenyurt, 2019 yılının ilk dört ayında da 'en çok konut satılan ilçe' oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt "Lokasyonu, değeri, yabancı ilgisi, ulaşım ağı ve fiyat avantajı nedeniyle Esenyurt, bu yılda en çok konutun satıldığı ilçe olacak" dedi...

Esenyurt'ta 7 ayda 21 bin 107 konut satıldı!

İstanbul'un en çok konut satılan ilçesi olma özelliğine sahip olan Esenyurt'ta 2018 yılının ilk 7 ayında toplam 21 bin 107 adet konut satıldı...

Esenyurt'ta 39.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Yakuplu Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 39 milyon 682 bin 650 TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 27 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Esenyurt Eval İlk ve Ortaöğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Esenyurt’ta inşaatına başlanan Eval İlk ve Ortaöğretim Okulu’nun temeli atıldı.

Esenyurt Milpark ilk etap satılık Haberi

Esenyurt Milpark ilk etap satılık

Aydın Doğan, 2010 yılında Esenyurt'ta üç etap olarak yapmayı planladığı Milpark konutları, 2012 yılında yapılan imar değişikliği nedeniyle yarıda kaldı. Sadece bir etap olarak yapılan Milpark'ın ikinci ve üçüncü etapları projenin yapıldığı alandaki konut fazlalığı ve fiyatlama riski gerekçe gösterilerek askıya alındı. Doğan'ın 2010 yılında yapımına başlanan Milpark projesi üç etap olarak yapılması planlanıyordu.

İLK ETABI HEMEN BİTİRDİ 

Doğan, projenin ilk etabını 1,5 yıl gibi sürede bitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında Esenyurt'un imar planlarında değişikliğe gitti. Bu değişiklikten sonra kurmaylarını toplayan Aydın Doğan, yeni emsallerle zarara uğrayacağını söyleyerek projenin iki etabının askıya alınmasına karar...