28 / 04 / 2024

eser sözleşmesinde müteahhit borçları

eser sözleşmesinde müteahhit borçları

Eser sözleşmesi, yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, işsahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, eser sözleşmesinde müteahhitin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

Gündemde sık sık yerini alan toplu iş sözleşmesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den açıklama geldi. İşçi maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, detaylar netleşti.

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Kira sözleşmesinde hangi detaylara dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önem arz ediyor. Ev kiralamalarından önce mutlaka kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Kira sözleşmeleri, gelecekte bir sorunla karşılaşıldığında geçerli olan tek belge niteliğinde. 

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde müteahhit hakları korunuyor!

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV ayrıntısı!

Müteahhitler gerçek kişi veya kurumların arsalarını kat, daire veya işyeri karşılığında aralarında eser sözleşmesi düzenleyerek inşaat yapıyor. Peki müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV dahil mi hariç mi? İşte detaylar...

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Kira sözleşmesinde bunlara dikkat!

Mülk sahibi-kiracı ilişkisinde birçok sorun çıkabiliyor. Kiranın geç yatırılması, kiraya yapılan zam ve erken tahliye gibi anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki kira sözleşmeleri sözlü yapılabilir mi? Kiralar nasıl ödenmeli? İşte detaylar... 

Kira sözleşmesinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir eve kiracı olarak taşındım, kardeşim de bana kefil oldu. Sözleşmemiz bir yıllıktı, geçen aylardan birinde kirayı ödemede geciktim, ev sahibi bizi icraya verdi. Kardeşim kefil olarak bu borçtan sorumlu mu?' sorusunu yanıtladı.

TSKB GYO esas sözleşmesinin sermaye maddesi değişiyor!

TSKB GYO bedelli sermaye artırımı kapsamında şirket ödenmiş sermayesinin 300 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşmesinde değişiklik yapıldı ve bu değişiklik SPK'ya sunuldu...

eser sözleşmesinde müteahhit borçları Haberi

eser sözleşmesinde müteahhit borçları

Eser sözleşmesinde müteahhitin sorumlulukları nelerdir?

Eser sözleşmesi, yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, işsahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Eser sözleşmesi müteahhit ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Eser sözleşmesinde yüklenici, üstlendiği edimleri işsahibinin haklı menfaatlerini gözeterek, sadakat ve özenle ifa etmek zorunda oluyor.


Yüklenicinin özen borcundan doğan sorumluluğunun belirlenmesinde, benzer alandaki işleri üstlenen basiretli bir yüklenicinin göstermesi gereken meslekî ve teknik kurallara uygun davranışı esas alınıyor.


Yüklenici, meydana getirilecek eseri doğrudan doğruya kendisi yapmak veya kendi yönetimi altında yaptırmakla yükümlüdür. Ancak, eserin meydana getirilmesinde yüklenicinin kişisel özellikleri önem taşımıyorsa, işi başkasına da yaptırabilir.


Aksine âdet veya anlaşma olmadıkça yüklenici, eserin meydana getirilmesi için kullanılacak olan araç ve gereçleri kendisi sağlamak zorundadır.


Yüklenicinin malzeme bakımından sorumluluğu

Malzeme yüklenici tarafından sağlanmışsa yüklenici,...