28 / 04 / 2024

Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

Gündemde sık sık yerini alan toplu iş sözleşmesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den açıklama geldi. İşçi maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, detaylar netleşti.



700 bin kamu işçisinin toplu iş sözleşmeleri hakkında yaşanan son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, konuyla ilgili Bakan Vedat Bilgin’den yeni bir açıklama geldi. Peki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi maaşlarına ilişkin ne dedi? İşte merak edilen tüm detaylar…

 Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

700 bin kamu işçisini ilgilendiriyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi zammına ilişkin cuma gününe işaret etti. Bakan Bilgin, uzlaşmaya yaklaştıklarını belirterek, artık kamu işçilerinin zam pazarlığında çözüm noktasında gelindiğini ve cuma günü açıklama yapacağını aktardı. Bakan Vedat Bilgin’in son dakika açıklamasına göre, cuma günü sendikaların ve hükümetin tekrardan bir araya geleceği öğrenildi.

Bakan Bilgin, cuma gününe işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması ile birlikte artık iş yerlerinde sendikal örgütlenme, kayıtlı istihdam ve devlete olan görevlerin zamanında yerine getirilmesi amaçlanıyor. Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisi ilgilendiren mali ve sosyal haklarının netleşeceği toplu iş sözleşmesi hakkında konuşma yaptı. Bakan Bilgin, TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ’in konuyu cuma günü tekrardan ele alacaklarını ve uzlaşmaya yaklaştıklarını, çözüm yoluna sokacaklarını da aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön