01 / 05 / 2024

eski aksaray

eski aksaray

1973 yılında Aksaray Geçidi'nin altındaki on bin metrekarelik bir alanda 144 dükkan, mağaza ve çeşitli ünitelerden oluşan Aksaray Yeraltı Çarşısı'ndaki dükkanlar, metrekaresi 100 liradan ihale edilmeye başlamış.

1947 yılında Aksaray'da 36 metrekare arsa 720 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1947 yılında İstanbul Belediyesi iki parça arsayı açık artırma usulüyle satacakmış. Fatih'te 36 metrekare arsa 17 adet parasına, 515 liraya almak mümkünmüş..

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden biri olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi, Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'ndaki işyerleri satışa çıkıyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda sona gelindi!

Aksaray’da çok uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren eski terminal binası Piri Mehmet Paşa Çarşısı'na dönüştü.

Aksaray'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Aksaray’da uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren, daha sonra ilçe, kasaba ve köylere yolcu taşımacılığı yapılan Eski Terminal, Aksaray Belediyesinin kentsel dönüşüm projesiyle tamamen yenilendi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda ticari alanlar satışa çıkıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar bu yıl bitecek!

Aksaray'da eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda çalışmalar hızlandı. Modern çarşının büyük bir kısmının tamamlandı.

Aksaray Eski Terminal'deki dönüşüme Piri Mehmet Paşa adı verildi!

Aksaray Belediyesi’nin projelendirdiği Eski Terminal Kentsel Dönüşüm projesine Osmanlı tarihine iz bırakmış devlet adamlarından Piri Mehmet Paşa adı verildi.

Aksaray İSKİ binasının yıkıldığı alan ne olacak?

Aksaray’da yıkılan eski İSKİ binasından geriye kalan dev çukur, bölgenin kâbusu haline geldi. Yeşil alan olacağı belirtilen alanda çalışmalar bir türlü başlamayınca alan tinerci, hırsız ve sokak köpeklerine kaldı. Güvensizlik nedeniyle müşterilerini kaybeden esnaf çaresiz..

Aksaray'daki eski terminal binası dönüşüyor!

Aksaray’da belediyenin önemli projeleri arasında yer alan ve şehre modern bir görünüm, kaliteli bir yaşam tarzı sunacak olan eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor.

Aksaray eski terminaldeki dönüşümde son durum ne?

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Aksaray Eski Terminal'de dönüşüm başlıyor!

Aksaray'da Eski Terminal Bölgesi'rıde mülk sahipleriyle kentsel dönüşümde ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşme sürecini olumlu tamamladı.

Aksaray Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Aksaray Belediyesinin önem verdiği projeler arasında yer alan 'Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üst yapışım ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Aksaray eski terminal alanında dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

eski aksaray Haberi

eski aksaray



AKSARAY GEÇİDİ'NDEKİ DÜKKANLAR İHALE EDİLİYOR


  AKSARAY Geçidi'nin altındaki on bin metrekarelik bir alanda 144 dükkan, mağaza ve çeşitli ünitelerden oluşan Yeraltı Çarşısı Cumhuriyet'in 50. yıldönümünde hizmete açılacaktır. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Özet, bugüne kadar 15 dükkanın ihalesinin tamamlandığını açıklamıştır. Çarşıdaki dükkanlar metrekaresi 100 liradan ihale edilmekte, ancak 150 liraya kadar istekli bulunmaktadır. Başkan Yardımcısı Özet, İstanbul Belediyesi'nin geçide yaptığı bütün yatırımı yıllık 10 - 12 milyon liralık gelirle 3,5 yılda geri alacağını belirtmiştir. Aksaray Yeraltı Geçidi'nin altındaki 5 bin metrekarelik bir alanda da çift katlı 500 arabalık bir otopark bir otopark yer almaktadır. Otopark, Millet ve Vatan Caddelerinin...