05 / 05 / 2024

eski bina kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır

eski bina kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır

17 Ağustos depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Bu süreçte 5 milyon konut deprem yönetmeliğine göre yenilendi. Halen 6-7 milyon konutun acilen yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerekiyor.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Avcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin 1.5 yıl önce başlattığı projeyle şimdiye kadar 1325 bina kentsel dönüşüme girdi. Patentini aldıkları "Avcılar Modeli" ile dönüşümde hızlı yol aldıklarını belirten Hançerli, “Bu yıl sonuna kadar en az 10 bin konut dönüşüme girmiş olacak" dedi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlara hız verdi.

Avcılar'daki riskli 140 bina kentsel dönüşüm bekliyor!

Avcılar’da 4 ay içerisinde 140 binada oturanlar ‘Kentsel dönüşüm’den yararlanarak yapılarını yenilemek için başvuru yaptı. Ancak yapıların yüzde 21'i için yıkım ruhsatı alınabildi. İtirazlar nedeniyle yıkım sürecinin 6 aydan çok daha uzun sürebildiği açıklandı.

Sakarya’daki 4 bin bina kentsel dönüşüm bekliyor!

Manisa depreminin Sakarya’da da hissedilmesinin ardından Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak:“Vatandaşların çok katlı, deprem yorgunu binaları terk etmesi lazım.” dedi.

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Türkiye'de 200 bin bina kentsel dönüşüme girdi! 

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, Türkiye'de 200 bin binanın kentsel dönüşüm kapsamına girdiğini söyledi. Ayrıca, 1.2 milyon adet binanın kentsel dönüşüm için sırada olduğunu belirtti. 

eski bina kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır Haberi

eski bina kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır

17 Ağustos depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Bu süreçte 5 milyon konut deprem yönetmeliğine göre yenilendi. Halen 6-7 milyon konutun acilen yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerekiyor.  Devletten bir buçuk yıl 730 TL kira yardımı alarak ya da devlet desteği ile yıllık faizi yüzde 6'lara gerileyen mortgage kredisi kullanarak binanızı yenileyebilirsiniz...


TAM 16 yıl önce 17 Ağustos gece saat 3'te Türkiye büyük bir depremle sarsıldı. On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin ardından uzun yıllar geçmesine rağmen acısı ve korkusu hala hafızalarımızdaki canlılığını koruyor. Aradan geçen uzun süreye rağmen Türkiye yeni yıkıcı depremlere çok da hazır görünmüyor. Rakamlar da bu tespitimizi destekliyor. Yapılan incelemelere göre Türkiye'nin yüzde 90'ı deprem riski altında. Yine resmi verilere göre ülkede yaklaşık 19 milyon konut var. 2000 yılından sonra...