09 / 01 / 2025

eski binalarda enerji performansı yönetmeliği

eski binalarda enerji performansı yönetmeliği

5 Aralık 2008'de 27075 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan binalarda enerji performansı yönetmeliği binalarda enerji israfını önlemek için bina enerji kimlik belgesi almayı zorunlu hale getiriyor. Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği esasları!

Binasında bunu yapanlar enerji giderlerini yarı yarıya düşürüyor! Isı yalıtımı ile ilgili önemli uyarılar!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının binalarda enerji giderlerini yarı yarıya düşürdüğüne dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

eski binalarda enerji performansı yönetmeliği Haberi

eski binalarda enerji performansı yönetmeliği

Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği!


5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nin esaslarına göre binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu tutuluyor. Yönetmelik 5 Aralık 2008'de Resmi Gazete'de yayınlandı. 


Enerji kimlik belgesi binalarda ki enerji israfını önlemek, çevreyi korumak, enerji maliyetlerini hafifletmek, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması için enerji kimlik belgesi alınması gerekiyor


Yönetmeliğe göre 50 metrekarenin altında olan binalar, seralar, atölyeler ve münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına ve soğutulmasına gerek duyulmayan depo,cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve benzeri binaların enerji kimlik belgesi alması gerekmiyor. Bu hususlar ilgili Binalarda enerji performansı yönetmeliği aşağıda yer alıyor.



Binalarda enerji performansı yönetmeliği!


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı dış iklim şartlarını, iç mekan...