27 / 04 / 2024

eski binlarda mantolama zorunluluğu

eski binlarda mantolama zorunluluğu

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Mantolama yaptırmak mecburi mi?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için eski yapılarda ve yeni inşa edilen yapılarda mantolama yapılıyor.Peki mantolama yaptırmak mecburi mi?Mantolama yaptırmamanın cezası var mı?

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan enerji verimliliği yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildi. Peki, mantolama yapmak eski binalar içinde zorunlu mu? Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Eski binalarda yalıtım zorunluluğu!

Isı yalıtımı bilindiği üzere, yeni inşa edilen tüm yapılarda zorunlu olarak yapılıyor. Peki eski binalarda yalıtım zorunluluğu nedir? Eski binalarda mantolama yapma zorunluluğu var mı?

Binalarda mantolama zorunlu mu?

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre eski binalarda mantolama zorunlu mu? Sorunuzun yanıtı ve mantolama ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi açıldı!

Acıbadem Sağlık Grubunun yaklaşık 50 milyon lira yatırımla yaptığı 110 yatak kapasiteli Acıbadem Eskişehir Hastanesi açıldı

Eskişehir'de icradan 1 milyon 250 bin TL'ye satılık arsa!

Eskişehir 2. İcra Müdürlüğü, Eskişehir Ertuğrulgazi mahallesi Arzugöl sokak No:42 de 991 metrekare arsanın tamamını satışa sunuyor

Eskişehir'de icradan satılık iki fabrika!

Eskişehir 2. İcra Müdürlüğü, Eskişehir Odunpazarı'nda 26 bin metrekare ile 10 bin metrekare alanlı iki fabrikayı satışa sunuyor

Eskişehir’de satılık akaryakıt istasyonu!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 423 metrekarelik akaryakıt istasyonunu 4 milyon 500 bin TL tahmini bedel ve 135 bin TL geçici teminat ile satışa çıkardı

Tiger Woods'un eski sevgilisi 2 milyon dolarlık ev aldı!

Tiger Woods'un eski sevgilisi Rachel Uchitel, New York'ta 2 milyon dolarlık ev aldı

eski binlarda mantolama zorunluluğu Haberi

eski binlarda mantolama zorunluluğu

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Mantolama en basit anlatımla binayı kat kat giydirmeye deniyor.  Dış cephenizi ısı yalıtımızla kaplarsanız. Evinizin içindeki sıcaklık dışarıya , dışarıdaki sıcaklıkta evinizin içine giremiyor. 


Böylelikle Isınmak için harcadığınız gider yarı yarıya azalmış oluyor daha az yakıt harcamak bütçemize iyi gelirken havayı ve çevreyi daha az kirletmiş olunuyor. 


Mantolama bir ısı polisi gibi çalışıyor ve kaçmaya çalışan ısıyı evin içine hapsediyor. Bu şekilde ısı içeriden dışarıya çıkamıyor. Aynı anda, hem kendi ekonominize, hem devlet ekonomisine, hem de doğaya faydalı olmuş olunuyor. 


2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan  Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunluluğu yer alıyor.  Yönetmeliğe göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. Mantolama yaptılmayan yapılara yasal yaptırımlar uygulanıyor.


Mantolama yapılmayan evlere yasal...