01 / 05 / 2024

eski elazığ

eski elazığ

1955 yılında Atatürk Üniversitesi'nin Elazığ'da kurulmasına karar verilmiş ve aynı yılın yazında inşaatı başlayacakmış. Elazığ'a yapılan yatırımlarla şehirdeki arsa fiyatları, İstanbul'dan dahi daha pahalı hale getirmiş.

İMO'dan Elazığ uyarısı: Eski binaların yenilenmesi lazım!

Bir yıl önce Elazığ'da gerçekleşen depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı. Kentte hâlâ oturulmayacak ve depreme dayanıksız binalar bulunuyor.

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

Elazığ SGK'nın eski binası belediyeye devredildi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da bulunan SGK binasının belediyeye tahsis edildiğini açıkladı.

Elazığ'daki eski binalar tehlike saçıyor!

Elazığ'da gerek yıkılmayan gerekse sahipleri tarafından yıkılmasına izin verilmeyen eski binalar adeta tehlike saçıyor.

Elazığ'ın eski hizmet binası satılacak!

İl Özel İdaresi eski hizmet binasının içerisinde yer alan taşınmaz ile ilgili olarak il encümeninde açık İhale usulü ile satışa çıkarılması kararı alındı.

Eskişehirspor'un yeni stadı ne zaman açılacak?

Eskişehirspor'un teknik heyeti ve futbolcuları, kentte yapımı devam eden 35 bin kişilik yeni stadı gezdi. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, "Ligin 4. haftasındaki Elazığspor maçını yeni stadımızda oynamayı planlıyoruz. " dedi.

Elazığ Aksaray, kentsel dönüşüm açısından birinci sırada!

Elazığ’ın en eski mahallesi olan Aksaray Mahallesi Muhtarı Abdullah Bayrak, mahallelerinin en önemli sorunları olarak ifade ettiği Çimento Fabrikası, demir yolu, kentsel dönüşüm ve Suriyeli sığınmacılar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Park Dedeman Elazığ hizmete açıldı!

Dedeman Grubu’nun 2016’daki ilk oteli Park Dedeman Elazığ, konuklarını ağırlamaya başladı. Dedeman Grubu, Ballıca Otelcilik ile Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden Elazığ’da, Park Dedeman Elazığ otel ile kapılarını açtı.

Elazığ'daki eski YİMPAŞ binası ne olacak?

Eski YİMPAŞ binasının önce SGK'ya, ardından da Milli Eğitim'e devredildiğini belirten Alpay: "Binanın nasıl değerlendirileceği planlandı" dedi.

Elazığ Hükümet Konağı Yıkıldı!

Elazığ'da depreme dayanıklı olmadığı belirlenen ve bir süre önce boşaltılan eski Hükümet Konağı, iş makinesinin darbeleri ile yıkıldı. Yıkım işlemleri tamamlanmasının ardından molozların kaldırılmasına başlanacak.

Elazığ'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Müteahhitlik Sektörü İstişare Toplantısı" Elazığ TSO eski hizmet binası toplantı salonunda geniş katılımla yapıldı.

Elazığ PTT Kargo İşleme ve Dağıtım Merkezi eylül ayında hizmete başlayacak!

Elazığ PTT Başmüdürü Bedri Evran eski dağıtım merkezinin fiziki koşullarının iyi olmadığı gerekçesiyle yeni bir yere ihtiyaç duyulduğunu ve bu sebeple Kargo Dağıtım Merkezi’nin yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi...

Elazığ Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı!

1951 yılında ibadete açılan ve Elazığ’ın eski camilerinden biri olan Yeni Camii restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Rızaiye Mahallesi’nde bulunan Yeni Camii’de 2 yıldır süren restorasyon çalışmaları tamamlandı...

eski elazığ Haberi

eski elazığ

Elazığ'da arsalar İstanbul'dan da pahalı!


Atatürk Üniversitesi'nin inşaatına yaz mevsiminde başlanması bekleniyor.


  Elazığ (Akşam)- Atatürk Doğu Üniversitesi'nin Elazığ'da kurulmasına karar verilmiş olması dolayısıyla, istimlak işleri tamamlanmıştır. 1955 yaz devresinde inşaata geçileceği beklenmektedir. Üniversiteden sonra şeker ve çimento fabrikalarının açılmasına karar verilmesi ve Hazar Gölü elektrik tünelinin ilerlemekte olması ve mevcut hastanelere ilaveten yeni müesseselerin kurulmakta bulunması, yağlı maddeler ve bisküvi fabrikaları gibi şahsi teşebbüsün ilerlemesi dolayısıyla, il merkezindeki arsa fiyatları yükselmiştir. 

  1938 de beş bin liraya satılan bir bina için halen yüz altmış bin liraya Emlak ve Kredi Bankası talip olmuş ise de binayı sahibinden alamamıştır. 

  Elazığ Vilayet Konağı karşısındaki bir mahal için metre murabbaına bin beş yüz lira fiyat verilmiş olduğu halde, satış yapılamamıştır.

  İl merkezinde çok satılık arsa...