05 / 05 / 2024

Elazığ'daki eski YİMPAŞ binası ne olacak?

Elazığ'daki eski YİMPAŞ binası ne olacak?

Eski YİMPAŞ binasının önce SGK'ya, ardından da Milli Eğitim'e devredildiğini belirten Alpay: "Binanın nasıl değerlendirileceği planlandı" dedi.



Eski YİMPAŞ binasının önce SGK'ya, ardından da Milli Eğitim'e devredildiğini belirten Alpay: Binanın nasıl değerlendirileceği planlandı .


Ak Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay, eski YİMPAŞ binasının nasıl değerlendirileceği konusunda başlatılan çalışmaların aksama olmadan devam ettiğini açıkladı.

 

Alpay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eski YİMPAŞ bina ve arsası Ak Partili milletvekili arkadaşlarımız, Belediye Başkanımız ve Valimizin de bulunduğu heyetin çalışmaları ile önce eski YİMPAŞ holdingin prim borcuna mahsuben SGK'ya devri sağlanmış, ardından bu arsa üzerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası, 24 derslikli Anadolu turizm meslek lisesi okul binası, 60 yataklı uygulama oteli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapım projesi ile ilgili mutabakat sağlanmıştır. Millî Eğitim Bakanımızla yapılan görüşmeler sonunda arsa üzerindeki tamamlanmamış binanın yıkılarak bahse konu projenin hayatı geçirilmesi için karar verilmiş, Milli Eğitim Bakanımızın talimatı ve oluru ile yazışmalar ve süreç başlamıştır. 


Bahse konu arsa SGK tarafından önce Maliye Bakanlığı'na (2014 yılında yapılan yasal değişiklikten yararlanmak sureti ile) satış yoluyla devredilecek bilahare bahse konu yasal değişildik doğrultusunda kamu kurumlarının ihtiyacı doğrultusunda yukarıda ifade ettiğimiz projenin hayata geçmesi için Milli Eğitim Bakanı'na devri sağlanacaktır. Bu doğrultuda işlemler devam etmektedir. Gerek proje gerek ise süreçle ilgili hiçbir aksama ya da olumsuzluk yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yazılmış olan 16 Mart 2015 tarihli yazı ve muhtevası bunu açıkça ortaya koymaktadır."


Elazığ Birlik Haber Gazetesi


Geri Dön