04 / 07 / 2024

eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir

eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Göreni hayrete düşüren kiralık ev ilanı: Açıköğretim öğrencileri kabul edilmeyecek, BB ve üzeri not şartı aranacak!

Evini kiraya verecek kimi ev sahipleri kredi notu, eski ev sahibinin iletişim bilgileri gibi yeni isteklerde bulunmaya başlamıştı. Konuya yeni bir örnek daha geldi. Sitedeki bu kiralık ilanı görenleri hayrete düşürdü. 

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığındaki mahkeme süreci çileden çıkarttı! İstinaf'ta kaybeden tazminat ödemeli!

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlar mahkemeye taşınıyor. Ev sahibinin davayı kazanması halinde istinaf mahkemesi tarafından süre uzatılıyor. Ev sahipleri ise bu duruma oldukça tepki gösteriyor. 

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Kiracısı 350 bin TL para isteyen mağdur ev sahibi: Mahkeme günü 9 ay sonraya verildi! 

Düşük kira bedeli sebebiyle mağdur olan ev sahipleri, dava süreçlerinin uzun olmasına da tepki gösteriyor. İşte mağdur bir ev sahibinin konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı: 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir'

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, İzmir'de bir ev sahibinin verdiği kiracı ilanı şaşırttı. Söz konusu ilandaki 'Henüz anne/baba olmamış doktor çift tercihimizdir' detayını görenler gözlerine inanamadı...

Eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? Ev sahiplerine uyarı!

Evini kiraya verecek ev sahipleri artık, evde oturacak kişinin eski ev sahibini arayacaklarını belirtiyor. Peki eski ev sahibinin iletişim bilgisini istemek suç mu? 

Kiracıların başı emlakçılarla dertte! Eski ev sahibi referansı olmayana ev yok! 

Katlanarak yükselen kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirirken şimdi de emlakçıların yeni oyunu görenleri şaşkına çevirdi. Emlakçılar, kiracılardan eski ev sahibi referansı istiyor. İşte detaylar...

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp 'Kirayı ödemiyordu' dedi! 

Antalya’da 7 yıldır yaşadıkları daireden ev sahibiyleolan sorunlar sebebiyle çıkmak zorunda kalan Salim Sağlam ve ailesi, kendilerine yeni bir ev tuttu. Aile, daha önceki evlerinde kirayı ödemedikleri belirtilerek, birkaç gün içinde evi boşaltmaları istendi. İşte detaylar... 

Ev sahibinin de EYT’linin de durumu aynı! Baraja takıldılar…

İki yıldır uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle birçok ev sahibi rayicin çok altında kira alıyor. 258 bin takipçili Ekonomi Koçu, ev sahihleri ile EYT’lerin aynı durumda olduğunu söyledi.

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın ödediği kira gündemde! Ev sahibi isyan etti! Gecekondu kirası veriyor!

Bebek'te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki apartman dairesine 11 bin lira veren Feraye Tanyolaç, ev sahibinin kiranın 80 bin liraya çıkarılması üzerine ev incelemeye alındı. Ev sahibi 'gecekondu kirası' veriyor diyerek tepki gösterdi. 

eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir Haberi

eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Aidat, bir apartman veya sitede belirli aralıklarla, hizmet karşılığı ödenen para olarak karşımıza çıkıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. 


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine...