21 / 05 / 2024

eski istanbul okulları

eski istanbul okulları

1941 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan istatistiğe göre İstanbul'da 681 tane okul varmış. Bu okullarda 134 bin 86 öğrenci görüyormuş. 528'i devlet okulu, 29 tanesi gayrimüslimlere aitmiş.

1940 yılı imar planına göre İstanbul'da 300 ilkokul binası yapılacakmış!

1940 yılında İlkokul binaları İstanbul'da uygulanacak şehir planına göre tanzim edilecekmiş. 1940 yılında İstanbul'un ilkokul ihtiyacı, hazırlanan raporda 300 taneymiş. Bu okullar Eyüp, Fatih, Beşiktaş ve Beyoğlu'nda inşa edilecekmiş.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi! Hemen bakın!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi... Hemen bakın...

2023 okullar 13 Şubata kadar tatil mi? 7 Şubat İstanbul, Ankara ve İzmir’de okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi?

Okullar yarın tatil mi? 2023 okullar 13 Şubat’a kadar tatil mi soruları merakla soruluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

İstanbul ve Ankara dahil 21 şehirde okullar tatil! Valiler peş peşe açıkladı! Yarın okullar açık mı, tatil mi?

Türkiye genelinde kar yağışı devam ediyor. Son dakika bilgilerine göre, yoğun kar yağışı nedeniyle dokuz şehirde okullar tatil edildi.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

İstanbul’da okullar tatil mi? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar ne zaman açılacak?

İstanbul’da beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle valilik okullarla ilgili flaş bir karara imza attı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle merak edilen, ‘’İstanbul’da okullar tatil mi?’’ sorusuyla ilgili net kararı verdi.

Irmak Okulları, Zanzibar Caddebostan'ın yerini aldı!

Caddebostan'dan yolu geçenler bilir; Türkiye'nin en eski özel okullarından birine Irmak Okulları'na ev sahibi İstanbul'un bu ilçesi. Irmak Okulları'nın kapanan Zanzibar Caddebostan'ın yerini aldığı ifade edildi.

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

eski istanbul okulları Haberi

eski istanbul okulları

İstanbul'da 681 mektep var.

134.086 talebe bu mekteplerde ders görüyor.


Maarif Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir istatistiğe göre İstanbul'da 528 resmi, 53 hususi, 85 ekalliyet, 29 ecnebi olmak üzere 681 mektep vardır. Bu mekteplere devam eden talebe miktarı 134.086'dır. Bu talebeden 1257'si ana mekteplerine, 88.738'i ilk mekteplere, 2000 dershane ve yurtlara, 3644 sanat mekteplerine, 26.700 orta mekteplere, 14.576'sı liselere, 785'i muallim mekteplerine devam etmektedir. 


681 mektebin de 7'si ana mektebi, 521'i ilkmektep, 42'si dershane ve yurt, 12'si sanat, 51'i ortamektep, 2'si muallim mektebi, 40 tanesi lise, 1 tanesi de kurtarma yurdudur.



Cumhuriyet Gazetesi 2 İkincikanun (Ocak) 1941


Abdullah Kutalmış...