19 / 05 / 2024

eski Rum gayrimenkulleri

eski Rum gayrimenkulleri

1988 yılında ilçe belediye başkanları, Yunan uyrukluların mallarına sınırlamanın kaldırılmasından yana olduklarını bildirmişler. İstanbul'da Rumlara ait 2 bin 411 adet gayrimenkul bulunuyormuş ve bunların çoğu işgal altındaymış.

Galatasaray'ın gayrimenkulleri satılacak mı? Başkan adayı Özbek açıkladı!

Kulübün 11 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda eski divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu ile yarışacak olan Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Dursun Özbek "Galatasaray'ın gayrimenkulleri satılacak mı" sorusuna açıklık getirdi. İşte o açıklamalar...

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nden 30.1 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Muttalip Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulleri 30 milyon 108 bin 110 TL'ye satıyor...

Büyükada eski Rum Yetimhanesi'nin onarılmasının önü açıldı!

Büyükada eski Rum Yetimhanesi, tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından birisi olarak seçildi. Harabe olan yetimhanenin yeniden onarılmasının önü açılmış oldu..

Aydın Entel Köy’de “İmara aykırı” şikayeti ters tepti!

Aydın’da ‘Entel Köy’ diye bilinen eski Rum köyü Doğanbey'de 15 köylü, bir süre önce köydeki bir konutu “İmara aykırı” olduğu gerekçesiyle şikayet etti.

TMSF, Odunpazarı Gayrimenkulleri'ni satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eskişehir Odunpazarı Gayrimenkulleri ile Trakya Sanayi İktisadi bütünlüklerini satışa çıkardığını duyurdu.

Söke'deki Rum mahallesi turizme açılıyor!

Söke'deki eski adıyla Patrias İyoakimis olarak bilinen, 1770'li yıllardan itibaren varlıklı Rum ailelerin yaşadığı eski Rum mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi'nde, Söke Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlatıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

İstanbul Büyükada'da bulunan eski Rum Yetimhanesi, devasa görüntüsüyle herkesi etkiliyor. Tamamı ahşaptan yapılma 5 katlı yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Eskişehir Odunpazarı'nda 33.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Eskişehir Odunpazarı Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın toplam satış bedeli 33 milyon 685 bin TL olarak belirlendi.

Bursa'da satışa çıkan eski Rum kilisesini uzmanlar inceledi!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları, Mudanya ilçesinde Rumlarca kilise olarak kullanılan ve sonradan konuta dönüştürülüp, internette satılık ilanı verilen tarihi binada inceleme yaptı

Bursa'daki eski Rum kilisesi 1 milyon dolardan satılıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde kilise olarak inşa edilen ve son yıllarda konuta dönüştürülen bina, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki!

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, tarihi eski Rum kenti olan Kayaköy Mahallesi’nin bulunduğu Levissi bölgesinde 300 yataklı otel yapılmak istenmesi, bölge sakinleri ve çevrecileri kızdırdı. İşte yaşananlar...

Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki!

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde, tarihi eski Rum kenti olan Kayaköy Mahallesi’nin bulunduğu Levissi bölgesinde 300 yataklı otel yapılmak istenmesi, bölge sakinleri ve de çevrecileri ayağa kaldırdı.

Eski Fenerbahçe Rum Patriği tartışma yarattı!

1964 tarihli kararname ile el konulan Fenerbahçe Camii’nin bulunduğu arazinin, eski İstanbul Patriği Maksimos Vapurcu’nun mirasçısı adına tescil edilmesi kararı, benzer durumdaki davaların daha önce reddedilmesi nedeniyle tartışma yarattı.

eski Rum gayrimenkulleri Haberi

eski Rum gayrimenkulleri



İstanbul'daki evlerini kullanabilecekler


Rumlara dönüş yolu


Yunan uyrukluların mallarına sınırlamanın kaldırılmasından yana olduklarını bildiren ilçe belediye başkanları, Rumlar'ın kendi evlerinde oturmalarını istediklerini söylediler.


Bazı kişilerin Rum asıllılara ait olan Taksim ve Tarlabaşı'ndaki evleri fuhuş yuvası haline getirdikleri belirtildi.




Emin Demircioğlu


   YUNANLILARA ait taşınmaz mallarda kargaşa sürerken Türkiye'deki toplam 2 bin 902 gayrimenkulden 2 bin 411 adetinin bulunduğu İstanbul'da belediye başkanları, ''1964 kararnamesinin iptalini ve Yunan vatandaşlarının taşınmaz mallarına sahip çıkmalarını'' istediler. 

   

''GELİP OTURSUNLAR''


   Taksim, Tarlabaşı, Şişhane, Tepebaşı, Gümüşsuyu, Kabataş...