06 / 05 / 2024

eski sanayi bankası

eski sanayi bankası

1947 yılında Sanayi Bankası kurulacakmış. 1 milyon 800 bin lira sermaye ile kurulacak olan banka, sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecekmiş. Kurulacak bankaya Doyçe Oryent Bank'ın binası tahsis edilmiş.

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

3 gün önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CDS ve mevduat faizlerinin yükselme süreci devam ediyor. Altın satışlarının da etkisiyle Merkez Bankası rezervleri baskı altındayken, Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “Döviz rezervleri erimeye devam ediyor” ded

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Uzman isim asgari ücrete ara zammı yorumladı! 'Zam gelse dahi...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını söylemesinin ardından, Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara “Enflasyonist ortamda aylığınıza zam olsa bile mutlu olmazsınız nedeni enflasyonun alım gücünü süratle eriteceğini bilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Merkez Bankası'nın elindeki rezervler son 20 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye 2001 kriziyle kıyaslanamayacak bir ekonomik türbülansın içine girdi. Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özatay, krizin derinliğini önceki gün yaptığı açıklamada dikkat çekmişti. Ortaya çıkan veriler bankanın elindeki rezervlerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu o

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ekonomik krize dikkat çekti, 2002'yi işaret etti!

2001 krizinin şubat ayı içerisinde çıktığına ve mayıs ayında güçlü ekonomi programının uygulandığına dikkat çeken Özatay, enflasyonu düşürmenin güç olmadığını, ancak ciddi bir program uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Türkiye'de son 6 ayda zirveye çıkan enflasyon, döviz kurundaki artışlar, piyasalarda yaşanan sıkışmanelerin habercisi? Ekonomi, iktidarın iddia ettiği gibi önümüzdeki dönemde rayına mı girecek yoksa çok daha büyük krizler bizi mi bekliyor? Prof. Dr. Fatih Özatay çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Hazine yöneticisinden olay dolar çıkışı! Merkez Bankası’nın 1 günde ne kadar dolar sattığını deşifre etti

Eski Hazineci ve Ekonomist Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın geçtiğimiz Cuma günü ne kadar dolar satış yaptığını açıkladı.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarhan Erdem hayatını kaybetti! Tarhan Erdem kimdir?

KONDA Araştırma Şirketinin kurucusu, Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merkez Bankası’nın eski Başkekonomisti Hakan Kara canlı yayında kalan son mermiyi açıkladı! Zor günler için saklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, ekonomideki son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası eski Başekonomisti'nden flaş açıklama:

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, iktidarın ekonomik toparlanma için sakladığı son mermiyi açıkladı.

eski sanayi bankası Haberi

eski sanayi bankası

Sanayi Bankası


Bankanın sermayesi 1,800,000 lira olacak





Ekonomi Bakanlığı ile sanayicilerin dertleri üzerinde temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitmiş olan bölge sanayi birliği umumi katibi B.Halit Güleryüz henüz şehrimize dönmemiştir. Umumi katip Ankara'daki temaslarına devam etmektedir. Verilen malumata göre sanayiciler tarafından kurulması istenilen Sanayi Bankası işi kuvveden fiile girmiş bir haldedir. 

Banka bir milyon sekiz yüz bin lira sermayeli olacak ve sanayicilerin bütün banka muamelelerini görecektir. 

Bankanın açılacağı Doyçe Oryent Bank binasının tahsisi Maliye Bakanlığı'nca kabul edilmiştir. Sanayi Bankası kurulmasından sonra ayrı bir sanayi odasının lüzumlu olup olmadığı hakkında Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı eksperleri tetkiklerine devam etmektedirler


Akşam Gazetesi 18 Mart 1947



Abdullah Kutalmış...